Explozie de joburi în care poți lucra de acasă: numărul de posturi remote disponibile a crescut cu 60%

Pentru două luni la rând, cele mai multe căutări pe platforma bestjobs.ro au fost pentru joburi remote sau work from home, cu un volum total de peste 500.000 de căutări și în creștere cu aproximativ 40% față de luna martie a acestui an. În același timp, și numărul de joburi remote scoase la concurs de angajatori în luna aprilie a crescut cu 60% față de luna anterioară.

De asemenea, volumul de aplicări la oferte de muncă în care poți lucra de acasă a crescut și el considerabil, cu peste 75% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Job-ul vedetă al lunii aprilie, care a strâns cele mai multe aplicări (1.362), vine de la platforma de anunțuri Olx.ro care a căutat să recruteze prin BestJobs moderatori anunțuri, cu desfășurarea activității de acasă.

Citește și Sondaj PwC: Aproape jumătate dintre companii vor să aplice permanent munca de acasă

Au început românii să își dorescă să muncească in call center?

Angajații din transporturi, financiar și inginerie au continuat să fie activi în căutarea unui nou loc de muncă și în luna aprilie, cu un volum total de căutări pentru aceste domenii de aproape 60.000.

Citeste si:
Cele mai căutate joburi în România în primul trimestru
Platformă de recrutare: Cele...

În același timp, luna trecută, se observă o creștere a interesului pentru un job nou din partea candidaților din industriile retail și call center, pe fondul creșterii cu circa 40% a numărului de poziții deschise în aceste domenii, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Și în luna aprilie candidații s-au uitat mai ales la companiile din zona de energie, BPO, farma și tehnologie.

Îți recomandăm și Colliers International: 7 din 10 români vor să lucreze de acasă câteva zile pe săptămână, chiar şi după 15 mai

Citeste si:
Aproape 30.000 de joburi noi în aprilie. Numărul de joburi remote...
Aproape 30.000 de joburi noi...
Sursa foto: shutterstock
Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri