Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care zeci de mii de polițiști care au câștigat în instanță recalcularea drepturilor salariale vor primi mai mulți bani. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Marcel Vela, după ședința de Guvern.

„Această ordonanță de urgență face un act de dreptate”, a spus Marcel Vela, precizând că aceasta „asigură punerea în aplicare a efectelor juridice a deciziei ICCJ și prin ea se vor recalcula drepturile salariale pentru polițiștii care au salariu lunar mai mic decât nivelul maxim aflat în plată pentru fiecare funcție, grad, treaptă, gradație, vechime în funcție dacă își desfășoară activitaea în același condiții”, a spus el, notează Digi24.

Ministrul a adăugat că Guvernul va susține impactul financiar al acestei măsuri și va asigura plata eșalonată a drepturilor salariale recalculate pentru ultimii 3 ani.

Fiecare polițist poate beneficia în medie de o creștere salarială lunară de cel mult 400 de lei brut.

„Înregistrăm aproximativ 68.000 de polițiști pentru care acest act face dreptate cu privire la cuantumul sporului de fidelitate, 18.000 de cadre pentru sporul pentru absolvirea instituțiilor de învățământ superior și 6.000 de polițiști pentru cuantumul sporului de pericol deosebit”, a mai spus Vela.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri