Ordonanță de Urgență pentru mărirea salariilor polițiștilor. Marcel Vela susține că, în acest fel, ”face dreptate”

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care zeci de mii de polițiști care au câștigat în instanță recalcularea drepturilor salariale vor primi mai mulți bani. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Marcel Vela, după ședința de Guvern.

„Această ordonanță de urgență face un act de dreptate”, a spus Marcel Vela, precizând că aceasta „asigură punerea în aplicare a efectelor juridice a deciziei ICCJ și prin ea se vor recalcula drepturile salariale pentru polițiștii care au salariu lunar mai mic decât nivelul maxim aflat în plată pentru fiecare funcție, grad, treaptă, gradație, vechime în funcție dacă își desfășoară activitaea în același condiții”, a spus el, notează Digi24.

Ministrul a adăugat că Guvernul va susține impactul financiar al acestei măsuri și va asigura plata eșalonată a drepturilor salariale recalculate pentru ultimii 3 ani.

Fiecare polițist poate beneficia în medie de o creștere salarială lunară de cel mult 400 de lei brut.

„Înregistrăm aproximativ 68.000 de polițiști pentru care acest act face dreptate cu privire la cuantumul sporului de fidelitate, 18.000 de cadre pentru sporul pentru absolvirea instituțiilor de învățământ superior și 6.000 de polițiști pentru cuantumul sporului de pericol deosebit”, a mai spus Vela.

Citeste si:
Polițiștii protestează în Piața Victoriei: cer ”dezghețarea”...
Polițiștii protestează în...

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri