Şomajul tehnic va continua după 1 iunie doar pentru domenii în care se menţin măsurile de restricţie

Şomajul tehnic va continua şi după 1 iunie, dar numai pentru câteva domenii în care măsurile de restricţie se vor menţine, iar pentru restul domeniilor afectate statul va susţine o parte din costul salarial al angajaţilor care îşi reiau activitatea, a anunțat Violeta Alexandru.

"Şomajul tehnic va continua şi după 1 iunie, dar doar pentru câteva domenii în care măsurile de restricţie se vor menţine. Pentru restul domeniilor, pentru cei care au fost afectaţi, beneficiari ai şomajului tehnic, oameni care doresc să revină în activitate, gradual sau total, vom avea o măsură de sprijin imediată în vederea susţinerii unui procent din costul salarial pentru angajaţii acestora. Cel mai probabil acest procent, urmează să definitivăm consultările, va fi de 41%, dar urmează să definitivăm aceste consultări. Ţinem cont de toate opiniile", a precizat Violeta Alexandru, potrivit Agerpres.

Ea a menţionat că se va acorda un sprijin prompt şi celor care angajează persoane ale căror contracte de muncă au fost întrerupte în această perioadă.

Vor fi încurajaţi angajatorii prin subvenţii, prin sprijin efectiv să ia în considerare reactivarea acestor persoane. Sunt 300.000 de oameni apţi de muncă pe care i-am văzut dintr-o dată în baza de date Revisal, oameni ale căror contracte au fost întrerupte şi care au fost scoşi din activitate deşi sunt în plină formă de muncă, într-o situaţie de criză, într-o situaţie limită şi ne dorim să-i revedem întorşi la serviciu astfel încât îi încurajăm pe angajatorii care vor da o şansă acestor oameni în continuare

De asemenea, ministrul Muncii a afirmat că se doreşte sprijinirea activităţii sezoniere în domenii cheie, precum HORECEA şi în Agricultură.

Citeste si:
Lista celor mai importante modificări legislative din piața muncii,...
Lista celor mai importante...

Sursa foto: shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri