Ministrul Muncii face apel la firme să își protejeze angajații ieșiți din șomaj tehnic

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, face un apel la angajatori să își respecte angajații și să ia măsuri de protecție a acestora, după ce au încheiat perioada de șomaj tehnic. Ea a reiterar măsurile de sprijin pe care Guvernul le va acorda firmelor, cea mai importantă fiind sprijinirea cu un procent de 41,5% din salariul angajaților, pe o perioadă de trei luni.

”Revenirea în activitate îmi conferă prilejul de a face un apel către angajatori să își respecte forța de muncă, să le facă contracte de muncă celor care acum sunt în etapa de angajare, să prezerve toate de măsurile de protecție către toți angajații cărora le-au întreprupt măsura de suspendare temporară, de șomaj tehnic și le-au reactivat contractele de revenire în activitate.

Dincolo de resursele financiare, forța de muncă este cea mai importantă valoare pentru un angajator. De modul în care își respecți angajații depinde performanța firmei.

De asemenea, ea i-a îndemnat pe angajatori să profite de noile instrumente de sprijin financiar.

Guvernul a aprobat o serie de măsuri active destinate angajaţilor şi angajatorilor în vederea susţinerii acestora pentru reluarea raporturilor de muncă, continuând, totodată, acordarea indemnizaţiei de şomaj tehnic, în domeniile de activitate unde există restricţii.

Citeste si:
Ce spune Ministrul Muncii despre numărul de angajați din acest moment
Ministrul Muncii: Astăzi...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Astfel, începând cu luna iunie, se va deconta angajatorilor, pe o perioadă de 3 luni, un procent de 41,5% din salariul brut lunar al fiecărui lucrător căruia i se reactivează contractul de muncă suspendat anterior.

Pe de altă parte, Guvernul a mai decis să stimuleze încadrarea în muncă a persoanelor în vârstă de peste 50 de ani ale căror raporturi de muncă au încetat din motive neimputabile lor în perioada stării de urgenţă sau de alertă şi care sunt înregistraţi ca şomeri în evidenţa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă. Astfel, pentru fiecare persoană din această categorie, angajată pe perioadă nedeterminată şi cu normă întreagă în perioada 1 iunie - 31 decembrie 2020, angajatorii primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 de lei.

Citește și Bani pentru angajatori: Guvernul va plăti parte din salariile celor care ies din șomaj tehnic

Citeste si:
Min. Muncii: 746 de persoane au suferit accidente de muncă, în...
Ministerul Muncii: 746 de...
Sursa foto: Facebook Violeta Alexandru

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri