Odată cu întoarcerea angajaților în birouri, la locul de muncă, ne putem aștepta ca mulți dintre români să se infecteze cu coronavirus, este de părere Gabriel Gurguță, medic specialist boli infecțioase în cadrul Regina Maria. El este de părere că în ciuda măsurilor de distanțare luate în companii, ”nu poate fi ținută garda sus” șapte zile pe săptămână.

Vorbim aici de spații comune, nu doar locul unde se bea o cafea, vorbim despre hol, recepție, zonă de lifturi. Când vine vorba despre revenirea la locul de muncă, nu este vorba doar despre spațiul de lucru, este vorba despre spațiul de socializare, de zona de mese, de spațiile de fumat. Nu vom putea să ne ascundem la nesfârșit de această infecție”, a spus Gabriel Gurguță, în cadrul evenimentului BCR Expert Hub - Reîntoarcerea la locurile de muncă.

Mulți dintre noi vom ajunge să ne infectăm. Nu este niciun fel de secret. Cu toate măsurile pe care le vom lua, anumite persoane vor ajunge să se infecteze. Nu poți să ții garda sus 24 de ore, șapte zile pe săptămână.

Tot el a mai spus că stă în puterea noastră să reducem cât mai mult numărul celor care se infectează și să îi protejăm pe cei vulnerabili.

”Cafeaua la birou nu are nicio legătură cu infectarea, poate fi băută cafeaua la birou, poate exista socializare la birou păstrând distanța, păstrând igiena mâinilor, purtând masca, chiar dacă este incomodă. Purtând masca poate fi un gest altruist, de a ne proteja pe noi, dar și pe ceilalți, din jurul nostru. Sunt foarte multe persoane care pot avea o patologie nediacnosticată, iar în momentul în care ajung să se infecteze cu un virus, chiar dacă este coronavirus, sau alt virus, este destul de delicat ca o persoană cu comorbidități să ajungă să facă o viroză de acest gen, poate avea repercursiuni grave”, a adăugat specialistul în boli infecțioase.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri