Amenzi în valoare de aproape 7 milioane de lei, aplicate de inspectorii de muncă în ultima săptămână

Inspectorii pentru muncă au aplicat amenzi în valoare de aproape 7 milioane de lei în săptămâna 20 - 25 iulie, în urma unui control efectuat la nivel naţional, potrivit unui comunicat remis de Inspecţia Muncii.

Potrivit sursei citate, Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a desfăşurat acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 6,933 milioane de lei, din care 6,49 milioane de lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost depistate 297 persoane care desfăşurau muncă fără forme legale şi au fost dispuse 2.999 de avertismente şi 5.332 de măsuri de remediere a neconformităţilor, scrie Agerpres.

De asemenea, 1.878 de angajatori au fost controlaţi, la nivel naţional, în perioada 20-25 iulie, de reprezentanţi ai Inspecţiei Muncii cu privire la implementarea măsurilor de combatere a pandemiei, dintre care 837 au fost sancţionaţi. Acestora li s-au aplicat 1.219 de sancţiuni contravenţionale, din care amenzi în valoare totală de 443.500 lei, şi au fost emise 1.500 de măsuri de remediere a neconformităţilor.

Cele mai multe verificări au avut loc în judeţul Gorj - 148 de firme verificate de ITM, iar în Bucureşti şi Cluj au avut loc câte 122 de verificări.

Cele mai multe firme sancţionate au fost în Cluj - 65, Prahova - 58, şi Bacău - 48.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri