Munca la negru e in floare: amenzi de milioane de lei in doar cinci zile de controale

Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 20 – 24 iulie 2015, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 422.688 de euro, adica 1,9 milioane lei. Au fost depistate 153 de persoane care lucrau la negru, dintre care 22 din Bihor.

In domeniul relatiilor de munca, la nivel national s-au aplicat amenzi in valoare de 1,6 milioane de lei, din care 1,2 mil. de lei pentru munca la negru. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut 4 propuneri de cercetare penala. Au fost sanctionati 268 de angajatori.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 311.000 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 43 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. La nivel national au fost dispuse sapte sistari de activitate pentru a se evita accidentarea lucratorilor.

”Inspectorii de munca vor continua actiunile de control in perioadele in care se semnaleaza temperaturi extreme si se vor asigura ca fiecare masura dispusa este indeplinita la termen. Procesul verbal de control este si un act de preventie prin care cu fermitate si eficienta ne asiguram ca lucratorii expusi temperaturilor extreme sunt protejati iar pe termen lung aplicarea legii aduce numai bine pentru afaceri", a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Citeste si:
Noutăți pentru angajatori: Inspecția muncii a actualizat aplicația...
Noutăți pentru angajatori:...
Sursa foto: Semnare acte, Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri