In domeniul relatiilor de munca, la nivel national s-au aplicat amenzi in valoare de 1,6 milioane de lei, din care 1,2 mil. de lei pentru munca la negru. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut 4 propuneri de cercetare penala. Au fost sanctionati 268 de angajatori.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 311.000 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 43 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. La nivel national au fost dispuse sapte sistari de activitate pentru a se evita accidentarea lucratorilor.

”Inspectorii de munca vor continua actiunile de control in perioadele in care se semnaleaza temperaturi extreme si se vor asigura ca fiecare masura dispusa este indeplinita la termen. Procesul verbal de control este si un act de preventie prin care cu fermitate si eficienta ne asiguram ca lucratorii expusi temperaturilor extreme sunt protejati iar pe termen lung aplicarea legii aduce numai bine pentru afaceri", a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Sursa foto: Semnare acte, Shutterstock