Inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Brăila atrage atenţia angajatorilor, într-un comunicat de presă, că nu pot obliga salariaţii să se vaccineze anti-COVID-19, iar dacă s-ar lua o asemenea măsură, aceasta ar fi "abuzivă".

"Într-un comunicat anterior, am atras atenţia angajatorilor asupra legalităţii măsurilor care pot fi luate la întoarcerea lucrătorilor la locul de muncă, în urma infectării cu SARS-Cov2. Prin urmare, vă informăm că nu există cadru legal cu privire la faptul ca angajatul să fie condiţionat de către angajator să se vaccineze anti-COVID pentru a-şi desfăşura activitatea la locul de muncă", a declarat Liviu Arhire, potrivit Agerpres.

Potrivit inspectorului şef ITM, obligarea angajaţilor să se vaccineze este "o măsură abuzivă din partea angajatorului", Liviu Arhire precizând că doreşte să fie informat dacă apar astfel de situaţii în judeţ.

Citește și: Poți fi concediat dacă nu te vaccinezi împotriva COVID-19? Ce spun avocații

"Aşa după cum a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, vaccinul anti-COVID nu va fi obligatoriu, iar statul vrea să convingă populaţia să se vaccineze, printr-o informare corectă şi transparentă. Nu se va merge pe vaccinarea obligatorie, se merge pe vaccinarea voluntară şi pe convingere", a completat Arhire.

Şeful ITM Brăila le-a mai atras atenţia angajatorilor asupra faptului că este o "măsură excesivă" şi condiţionarea salariatului, la momentul întoarcerii la locul de muncă, după infectarea cu COVID-19, de a efectua şi prezenta un test negativ SARS-CoV-2", o astfel de impunere fiind "în afara cadrului legal".

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri