Cum să te angajezi mai ușor în pandemie. 3 sfaturi utile pentru 2021

2020 a fost poate unul din cei mai grei ani din viața noastră, cu o pandemie pe care a trebuit să o cărăm în spate fiecare dintre noi, mai mult sau mai puțin. Tot ce știam până acum s-a schimbat, de la modul în care ne petreceam timpul liber și până la modul în care muncim. La nivel de muncă, multe din schimbările introduse se vor menține și în 2021, așa că dacă te afli în căutarea unui job, află că și în 2021 se va lucra tot de acasă.

Anul 2021 vine cu multe oportunități, dar și multe provocări, așa că dacă ești în căutarea unui nou loc de muncă, va trebuie să înveți să te promovezi și să te vinzi mai bine. Iată ce trebuie să faci ca să te angajezi mai ușor în 2020.

Identifică nevoile din domeniul în care vrei să te angajezi

Primul pas pe care trebuie să îl urmezi este să identifici nevoile din segmentul tău de piață în care îți dorești să te angajezi ca să știi să te vinzi mai bine.

În 2019, acest lucru a fost mult mai simplu, dar evenimentele din 2020 au schimbat dramatic peisajul ocupării forței de muncă. Din păcate pentru mulți dintre noi, acest lucru înseamnă că joburile pe care le-am urmărit în 2019 pur și simplu nu vor mai exista pentru o vreme. Cu toate acestea, nu te lăsa descurajat de acest lucru și nu te lăsa pradă convingerii că nu mai există oportunități.

Este adevărat că sectoare întregi de activitate, cum este turismul sau întreaga industrie a ospitalității în sine, au sistat temporar procesele de recrutare, în timp ce alte domenii precum este comerțul online și înregistrează tot mai multe cereri, notează fastcompany.com.

Citeste si:
Bilanț vaccinare anti-COVID 14 iunie | Câți români au primit prima...
Bilanț vaccinare anti-COVID...

Reconstruiește-ți CV-ul

Vechiul CV este orientat către industria veche sau actuală, ceea ce înseamnă că este puțin probabil să apeleze la noii angajatori pe care îi vizezi. Pentru a combate această problemă, refă CV-ul pentru a te asigura că se încadrează cu noile cerințe din piață. Adaptează CV-ul în mod corespunzător la abilitățile tale, ca să corespundă cu noile cerințe din piață.

Pregătește-te de interviuri video

Interviurile video au devenit „noul normal” și, deși sunt realizate în prezent din necesitate, este posibil ca angajatorii să le mențină mult timp după ridicarea restricțiilor. Interviurile video sunt mai convenabile pentru candidați, eliminând riscurile și câștigând mai mult timp.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi tendințe din piața muncii? Te invităm să urmărești cea de-a zecea ediție a evenimentului HR 2.0. - Noua eră a muncii.

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri