(P) ACUM este momentul potrivit să înveți marketing online!

Niciodată de-a lungul relativ scurtei sale istorii internetul nu a mai fost folosit cu atâta intensitate ca în perioada pandemiei de COVID-19. Din acest motiv, marketing-ul online, cu precădere optimizarea SEO, au devenit extrem de importante pentru orice tip de afacere unde se urmărește obținerea succesului, sau măcar menținerea pe linia de plutire într-o perioadă de criză ca aceasta.

Cu toate că pandemia de coronavirus a crescut exponențial traficul pe internet în 2020-2021 comparativ cu anii trecuți, acest fenomen a condus și la o înăsprire a competiției în diferite domenii, fiind mai greu ca oricând pentru tot mai multe site-uri să câștige vizibilitate fără o strategie de marketing online bine pusă la punct. Astfel, dacă până acum se putea spune despre optimizarea SEO sau promovarea pe canalele sociale, două componente de bază ale marketing-ului online, că sunt doar două moduri opționale de promovare ale unui site, acum ele au devenit absolut esențiale în epoca COVID-19. De aceea, ne-am gândit să abordăm în materialul de față trei subiecte de maximă importanță pentru orice antreprenor al cărui business se desfășoară preponderent în mediul online, și anume:
• impactul pandemiei asupra traficului de pe internet;
• de ce marketing-ul online contează atât de mult în contextul actual;
• care este cea mai simplă și rapidă metodă de a te pune la punct cu metodele de promovare online.
De ce este important să punem un accent deosebit pe marketing-ul online în situațiile de criză?
S-au spus și se spun multe despre relevanța marketing-ului online în astfel de situații delicate. Dar timpul și experiența din ultimele luni ne-au ajutat să ajungem la niște concluzii pe care nimeni nu le poate contesta:

#1 COVID-19 este cel mai important cuvânt cheie de la ora actuală
Nu există niciun alt subiect mai fierbinte la ora actuală decât pandemia de COVID-19. Este pur și simplu imposibil să trezești în oameni un interes la fel de mare pentru o celebritate, un curent, o operă de artă, o destinație de vacanță sau orice altceva în comparație cu tot ceea ce înseamnă COVID-19. Chiar dacă nu căutăm în mod expres informații despre COVID-19, oriunde te uiți, în stânga și-n dreapta, numai despre asta se vorbește. Dar în calitate de creator de conținut, sau simplu proprietar de site, nu trebuie să te descurajezi în legătură cu acest trend, ci să-l folosești în avantajul tău.
Clienții tăi cu siguranță se întreabă ce se întâmplă cu business-ul pe care îl conduci în această perioadă, așa că în ceea ce privește articolele online scrie despre subiecte relevante nișei din care site-ul tău face parte, în relație cu situația de față.

#2 Conținutul evergreen este pluta de salvare pentru site-urile de nișă
Dacă te temi că la un moment dat conținutul despre COVID-19 nu va mai avea nicio relevanță, dintr-un anumit punct de vedere temerile tale sunt îndreptățite. Așa se va întâmpla când în sfârșit întreaga situație de criză se va termina și lumea va trece la următorul subiect de interes mondial. De aceea, dacă nu vrei să ții cont de prima sugestie concentrându-ți strategia de marketing online pe scrierea de articole SEO în relație cu situația actuală, orientează-te către subiectele evergreen relevante pentru afacerea ta.
Spre deosebire de articolele care urmează trendurile, subiectele evergreen generează trafic, dar nu dintr-o dată, ci treptat și pe termen lung. Iar acest lucru nu este deloc de neglijat deoarece afacerea ta nu trebuie să supraviețuiască doar azi, mâine sau un an de acum încolo, ci pentru o perioadă mult mai lungă.

#3 Efectele marketing-ului online nu se rezumă doar la creșterea traficului
Avem tendința să ne gândim doar la cifre când vorbim despre marketing-ul online și traficul către un site. Dar nu numărul de persoane care vizitează site-ul respectiv trebuie să fie principalul obiectiv al strategiei de marketing, ci maximizarea numărului de conversii. Pentru o afacere, mai importanți decât 1000 de cititori care doar răsfoiesc paginile unui site, sunt 3-4 persoane care intră, dar nu părăsesc site-ul înainte de a face o achiziție.
De aceea, gândește-te la marketing-ul online și la toate uneltele sale de promovare ca la o modalitate de a atrage trafic relevant pentru afacerea ta, orientându-te exact pe publicul țintă.

Citeste si:
Școlile din București care rămân închise, deși rata de incidență a...
Școlile din București care...


Cum poți învăța marketing online fără a avea în mod necesar cunoștințe anterioare?
Cea mai rapidă metodă de a acumula cunoștințe în domeniul marketing-ului online este de a urma cursuri marketing online de specialitate. De asemenea, pentru a nu te expune riscului de infecție, dar și pentru a integra foarte ușor aceste cursuri în programul tău, alege cursuri pe care le poți urma din confortul propriei locuințe sau direct de la birou, pe Skype, precum cele oferite de Rezistența Online.
Cursurile Rezistența Online se adresează în special începătorilor și celor care au ajuns la un nivel intermediar în ceea ce privește cunoștințele lor din domeniul promovării. Prin intermediul acestor cursuri ai posibilitatea de a-ți perfecționa site-ul pe care îl deții, sau de a lansa de la zero un site cu mult potențial.
Tot de la Rezistența Online mai poți beneficia de cursuri SEO sau cursuri Google Ads care să-ți ofere noi perspective în carieră, precum și posibilitatea de a încerca un job nou, dacă cel pe care îl ai în prezent nu te mai satisface.
Cursurile de marketing online oferite de Academia Rezistența Online sunt acreditate de Ministerul Muncii și Ministerul Educației din România. În plus, la finalul lor, doritorii au posibilitatea de a obține și un certificat din partea London Marketing Academy acreditat CPD!
Iar pentru ca veștile bune să nu se încheie aici, trebuie să menționăm și faptul că prețul acestor cursuri marca Rezistența Online a fost redus în această perioadă de la 3.200 de lei la 2.900 de lei astfel încât serviciile să fie chiar și mai accesibile pentru cei care vor mai mult de la cariera lor.

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri