Angajații din Nepal şi Sri Lanka, din nou doriți în restaurantele din România

După un an complet atipic care a luat prin surprindere multe business-uri şi a schimbat regulile de desfăşurare a activităţii în domeniul HoReCa, redeschiderea restaurantelor atrage după sine şi o creştere a nevoii de personal.

Fenomenul este vizibil pe fondul unei cereri surprinzător de mare pentru forţa de muncă straină, aşa cum semnalează compania Work from Asia, una dintre cele mai importante agenţii de plasare a forţei de muncă din Asia.

Odată cu apariţia vaccinului, suntem cu toţii mai optimişti, iar cel mai bun semn în acest sens îl reprezintă redeschiderea teraselor şi restaurantelor. Este deja vizibil interesul arătat de managementul acestor business-uri de a angaja forţă de muncă nouă, serioasă şi implicată, aşa că din ce în ce mai mulţi îşi îndreaptă atenţia către Asia. Acest început de an am înregistrat noi cereri de plasare de personal pentru domeniul HoReCa, solicitări care vizează angajaţii din Nepal şi Sri Lanka, în special pentru segmentul de muncitori necalificaţi. Pentru tot ce presupune angajaţi calificaţi, în continuare muncitorii filipinezi sunt cei mai căutati si apreciaţi ca nivel profesional.

-Yosef Gavriel Peisakh, general manager Work from Asia-

Comparativ cu anii trecuţi, este vizibilă creşterea nevoii de forţă de muncă străină în România, însă odată cu apariţia acestui fenomen se remarcă şi necesitatea informării corecte a antreprenorilor români asupra condiţiilor de bază pe care trebuie să le ofere forţei de muncă din Asia. De la asigurarea cazării şi meselor, atunci când lucrezi cu forţa de muncă straină este vitală buna colaborare dintre angajator şi agenţia de plasare a forţei de muncă, cea care este responsabilă de asigurarea drepturilor şi beneficiilor muncitorilor străini.

Citeste si:
Bonele filipineze din România, în impas financiar din cauza COVID-19
Vieţile a mii de filipinezi...

Work from Asia asigură forţă de muncă din ţări precum Vietnam, Nepal, Sri Lanka, Indonezia, Pakistan, India şi Bangladesh.

Work from Asia acoperă nevoile existente ale companiilor, în domenii precum: construcţii, agricultură şi zootehnie, confecţiile textile şi Horeca, pentru a menţiona doar câteva dintre acestea.

Aria de activitate a agenţiei include şi asigurarea forţei de muncă pentru segmentul industrial, unde pune la dispoziţia clienţilor săi personal din Asia pentru orice tip de fabrică, până la intermedierea serviciilor de curăţenie, ingrijire persoane vârstnice sau cu dizabilităţi.

Citeste si:
Cum să te angajezi mai ușor în pandemie. 3 sfaturi utile pentru 2021
Cum să te angajezi mai ușor...

Work from Asia este o agenţie de recrutare personal asiatic care vizează şi sprijinirea sectoarelor auto, de la prin oferirea de personal pentru domeniul automotive, până la soluţionarea lipsei de personal din service-urile auto, spălătorii şi nu în ultimul rând domeniul transporturilor de mărfuri şi persoane.

Sursa foto: Work from Asia

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri