Cea mai mare parte a salariaţilor canadieni aflaţi în telemuncă estimează că ''sunt cel puţin la fel de productivi'' acasă ca şi la birou şi că ar prefera să lucreze în continuare de acasă cel puţin jumătate din timpul de lucru după terminarea pandemiei, a indicat un studiu oficial, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

Aproape o treime (32%) dintre salariaţii canadieni, echivalentul a 3,1 milioane, au efectuat ''cea mai mare parte'' din orele de muncă de acasă în prima parte a anului, faţă de doar 4% în 2016, a precizat acest studiu al Institutului de Statistică din Canada.

Printre ei, 90% au declarat că sunt ''cel puţin la fel de productivi'' ca înainte.

Mai mult de jumătate (58%) dintre noii telemuncitori au declarat că au realizat ''aproape'' aceeaşi cantitate de muncă, iar circa un sfert (32%), mai mult. Restul de 10% au îndeplinit ''mai puţină muncă'' acasă decât la birou.

Per ansamblu, productivitatea în cazul telemuncii a fost mai ridicată în administraţia publică, în special în domeniul asistenţei medicale, decât în industriile producătoare de bunuri.

Institutul de Statistică din Canada nu a constatat diferenţe semnificative între bărbaţi şi femei sau în funcţie de vârstă, de studii, de situaţia materială sau de profesia participanţilor.

Per ansamblu, 35% dintre toţi noii telemuncitori şi jumătate din personal, au declarat că au efectuat un număr mai mare de ore zilnic. Cu toate acestea, 3% au declarat că lucrează un număr mai mic de ore.

Şi 80% dintre noii telemuncitori au precizat că ar prefera să muncească ''cel puţin jumătate din timpul de lucru de acasă după terminarea pandemiei''.

Persoanele aflate în telemuncă şi care consideră că sunt mai productive la domiciliu decât la locul de muncă au indicat într-un procent mai mare că preferă să lucreze ''cea mai mare parte sau toate orele de acasă'' în comparaţie cu ceilalţi telemuncitori, se mai spune în studiu.

În schimb, majoritatea cadrelor didactice (54%) preferă să revină în clase pentru cea mai mare parte a timpului după terminarea pandemiei, un procent de trei ori mai mare în comparaţie cu ceilalţi telemuncitori.

Analiza a fost realizată plecând de la datele referitoare la populaţia activă în Canada în luna februarie. Studiul s-a limitat la salariaţii care muncesc pentru acelaşi angajator cel puţin din martie 2019 sau cel puţin cu un an înainte de întreruperea activităţilor economice, la jumătatea lui martie 2020.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri