Angajații Google care lucrează de acasă ar putea primi de acum înainte salarii mai mici, dacă vor decide să facă trecerea permanentă la munca de acasă. Acesta este un experiment care se desfășoară în Silicon Valley, locul care setează, de multe ori tendințele la nivel internațional pentru angajatori.

De menționat că Facebook și Twitter au redus, de asemenea salariile pentru angajații care lucrează remote care s-au mutat în zone mai puțin costisitoare, în timp ce companii mai mici ca Reddit și Zillow, au trecut la un model de plată dependent de locație, invocând avantaje atunci când vine vorba de angajare, retenția și diversitatea personalului, scrie Reuters.

Vezi și: Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Și angajații care vin la birou și fac naveta ar avea de suferit

Google se remarcă prin faptul că oferă angajaților un calculator care le permite să vadă efectele unei astfel de mișcări salariale. În practică, dezavantajul ar fi că unii angajați care lucrează de la distanță, în special cei care fac naveta de la distanțe lungi, ar putea suferi reduceri de plată fără ca măcar să-și schimbe adresa.

„Pachetele noastre de compensare au fost întotdeauna stabilite în funcție de locație și plătim întotdeauna la cea mai mare valoare a pieței, în funcție de locul de unde lucrează un angajat”, a spus un purtător de cuvânt Google, care a adăugat că plata va fi diferită de la oraș la oraș, dar și de la un stat la altul.

Citeste si:
Ce business-uri crede Bill Gates că vor fi următoarele Google sau...
Ce business-uri crede Bill...

Un angajat al Google care a solicitat să rămână anonim de teama unor posibile efecte neplăcute, care face naveta la biroul din Seattle, dintr-un județ din apropiere va avea, probabil, un salariu cu 10% mai mic, deși lucrează cu normă întreagă, la fel ca și până acum.

Angajatul se gândea să lucreze la distanță, dar a decis să meargă în continuare la birou, în ciuda deplasării de două ore către sediul companiei.

„Procentul e echivalentul unei măriri salariale pe care am obținut-o la cea mai recentă avansare în funcție. Nu am muncit atât de mult ca acum să trebuiască să dau un pas înapoi și să ajung unde eram”, spune acesta.

Jake Rosenfeld, profesor de sociologie la Universitatea Washington din St. Louis, care cercetează îndeaproape impactul salariilor spune că aceste scăderi se vor simți la nivel familiilor și nu înțelege de Google nu poate plăti salariile la fel ca și până acum, mai ales în contextul în care nu se pune problema că nu ar avea de unde plăti aceste remunerații.

Citeste si:
Amazon va angaja 150.000 de persoane pentru perioada sărbătorilor
Amazon va angaja 150.000 de...

Sursa foto: Unsplash

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri