Companiile participante la studiu anticipează o creștere salarială medie de 5% atât pentru anul în curs cât și pentru 2022. Cea mai mare creștere este în retail și industria producătoare auto (+6%), arată datele studiului Total Remuneration Survey (TRS) 2021 pe care Mercer Marsh Benefits îl realizează anual în România.

Creșterile salariale pot fi accelerate de către angajați prin migrarea de la companie la companie, pe aceeași poziție.

TOP 3 industrii care își plătesc angajații cel mai bine, comparativ cu salariul mediu din România sunt:

  • farma (+30 față de salariul mediu)
  • IT (+17%)
  • producție& agricultură (+13%).

Din perspectiva comparației în funcție de tipul departamentului cu salariul mediu, angajații din IT sunt cel mai bine plătiți (+28%) față de medie. Angajații din zona analizei de date sunt cel mai bine plătiți (+45% față de salariul mediu din România – cu 10% mai mult decât angajații din zona de programare IT).

Vrei să fii la curent cu cele mai noi tendințe din piața muncii? Te invităm să urmărești evenimentul Reshaping HR: Ce contează în lupta pentru atragerea și reținerea talentelor care va avea loc pe 21 octombrie 2021. Te poți înscrie AICI, gratuit!

Angajații care se ocupă de management de proiect beneficiază de salarii cu 22% mai mari decât media națională, în timp ce a treia poziție în topul salariilor în funcție de departamente o ocupă anagajații din zona Corporate Affairs și Finance (7% peste salariul mediu).

Din perspectiva analizei pe tipuri de joburi, Total Remuneration Survey – 2021, răspunsurile celor 410 de companii care au furnizat informații pentru studiul din România conduc la următoarele ierarhii:

Poziții de bază:

  • Operator transport: 62.000 lei/an (venit brut)
  • Contact Center: 74.500 lei/an (venit brut)
  • Electrician/mentenanță: 79.000 lei/an (venit brut)

Poziții în zona de specialiști:

  • Specialist în Marketing Digital (experiență 1-3 ani): 115.712 lei/an (venit brut)
  • Specialist în Productie & Imbunatatire procese (experiență 5-7 ani): 145.608 lei/an (venit brut)
  • Business Intelligence: 222.919 lei/an (venit brut)
  • Agile Coach Specialist: 305.167 lei/an (venit brut)

Poziții în zona middle management:

  • Manager – Centru de distribuție: 185.169 lei/an (venit brut)
  • Manager - HR Business Partner: 215.532 lei/an (venit brut)
  • Manager - Finance Business Partner: 248.845 lei/an (venit brut)
  • Manager - Quality Assurance Engineering: 289.530 lei/an (venit brut).

Cum se vor ajusta beneficiile extrasalariale

În ceea ce privește primele și bonusurile, 69% dintre companii acordă prime/bonusuri de Crăciun în timp ce 60% acordă beneficii cu ocazia Paștelui. 34% dintre organizații acordă beneficii pentru transport, valoarea anuală medie/angajat fiind de 1.637 lei. Valoarea anuala medie a primei de Crăciun este de 530 de lei, în timp ce valoarea celei acordate de Paște este 386 lei.

Beneficiile pentru angajați au devenit din ce în ce mai importante în contextul pandemic și pot face diferența pentru companiile care doresc să se poziționeze ca un angajator dorit în piața muncii, ele contribuie semnificativ în strategiile de atragere, retenție și motivare a angajaților. Total Remuneration Survey reprezintă un instrument valoros pentru companiile din România. Informațiile din studiu corelate cu sfaturile consultanților de specialitate sunt de un real folos în diferențierea companiilor pe piața muncii în România.

Simona Mușat, Manager, Mercer Marsh Benefits Romania

Și din perspectiva numărului de zile de concediu companiile au politici diferite. Industriile care acordă un număr peste medie a zilelor de concediu de odihnă sunt: automotive, IT, Farma (25 zile/an), productie, bunuri de consum, agricultura (24 zile/an).

În contextul pandemiei, companiile și-au ajustat politicile de beneficii adaptându-le nevoilor angajaților și contextului. Asigurările de sănătate și cele de viață, alături de bonusul la recrutare au fost singurele beneficii care au consemnat creșteri în ultimul an. La polul opus consemnăm scăderi în zona tichetelor de masă, cursurilor de specializare precum și a mașinii de serviciu acordată ca beneficiu.

Alina Popescu, Talent Information Solution Leader, SEE Europe, Mercer Marsh Benefits

Contextul pandemic și modul de lucru mixt work-from-home – work-from-office au determinat ajustări ale tipurilor de beneficii acordate de companii. Asigurările de sănătate precum și cele de viață, alături de bonusul acordat la recrutare consemnând creșteri în timp ce cursurile de specializare, bonurile de masă și mașina de companie au consemnat scăderi.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri