Salariul minim net va crește cu 10% începând de la 1 ianuarie 2022. Decizia a fost anunțată de Raluca Turcan, ministrul Muncii, în urma consultărilor din cadrul Consiliului Tripartit, unde au participat preşedinţii confederaţiilor patronale şi sindicale de la nivel naţional.

Practic, salariul minim brut va crește cu 10,9%, de la 2.300 de lei la 2.550, în timp ce salariul minim net va ajunge la o valoare de 1.524, o majorare de la 1.386 de lei cât este în prezent. Măsura se va aplica pentru aproximativ 1,9 milioane de angajați din România.

În prezent există la nivel de țară aproximativ 1,2 milioane de angajați plătiți cu salariul minim pe economie, ceea ce înseamnă 22,9% din cei 5.500 de salariați activi.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi tendințe din piața muncii? Te invităm să urmărești evenimentul Reshaping HR: Ce contează în lupta pentru atragerea și reținerea talentelor care va avea loc pe 21 octombrie 2021. Te poți înscrie AICI, gratuit!

Salariul minim pe economie crește în România. Anunțul făcut de Raluca Turcan

„Guvernul a adoptat majorarea salariului minim în plată la nivelul anului 2022. Majorarea a rezultat în urma consultărilor pe care le-am avut cu Consiliul Tripartit, unde au stat la masă și patronatele și sindicatele. Această majorare va fi cu 10% în valoare netă, iar ca valoare brută, salariul minim în plată pentru 2022, va ajunge la 2550 de lei pe lună. Sunt rezultate pozitive, întrucât această majorare în plată reprezintă o majorare cu aproximativ 250 de lei față de nivelul actual, cu 138 de lei la nivel net, iar impactul va fi asupra 1.970.000 de oameni”, a declarat Raluca Turcan, ministrul Muncii.

Retail jobs

Reamintim că în România, salariul minim brut este 2.300 de lei și cel net de 1.386 de lei. Salariul minim pe economie în 2021 a fost majorat de Guvern la începutul acestui an. Salariul minim brut pe economie a crescut în 2021 cu 70 de lei, de la 2.230 de lei la 2.300 de lei. Practic, în mână se primește, începând cu acest an 1.386 lei, în loc de 1.346 de lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri