Indicele ROBOR creste in sedinta de astazi pe toate scadentele: cat este ROBOR la 3 luni

Indicele ROBOR inregistreaza cresteri minore pe toate scadentele in sedinta de astazi, 4 februarie, inclusiv ROBOR la 3 luni, indicele in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila de pe piata interbancara, majorandu-se fata de sedinta anterioara.

ROBOR overnight a crescut in sedinta de astazi cu 0,04 puncte procentuale, de la 3,48% pe an la 3,52% pe an, aceeasi crestere fiind inregistrata si de ROBOR la 2 zile, de la 3,50% pe an la 3,54% pe an, in timp ce ROBOR la 1 saptamana a crescut cu 0,08 puncte procentuale, pana la 3,55% pe an, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

In ceea ce priveste ROBOR la 1 luna, acesta a crescut cu 0,03 puncte procentuale, de la 3,22% pe an la 3,25% pe an.

ROBOR la 6 luni a crescut cu 0,01 puncte procentuale, de la 3,29% pe an la 3,30% pe an, aceeasi crestere fiind inregistrata si de ROBOR la 9 luni, de la 3,42% pe an la 3,43% pe an, dar si de scadenta la 12 luni care a crescut de la 3,48% pe an la 3,49% pe an.

ROBOR la 3 luni: crestere minora in sedinta de astazi

ROBOR la 3 luni, indicele in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila de pe piata interbancara, a crescut cu 0,01 puncte procentuale in sedinta de astazi, de la 3,06% pe an la 3,07% pe an.

Citeste si:
Cat este ROBOR la 3 luni! Pentru cine ramane important indicele
Indicele ROBOR scade pe 5 din...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Guvernul a adoptat la finalul anului trecut o ordonanta ce contine mai multe taxe ce vor fi aplicate in diverse industrii, printre care si cea bancara. Denumita "taxa pe lacomie", va fi impusa bancilor si institutiilor financiare nebancare, in cazul in care indicele ROBOR la 3 si 6 luni depaseste 2% (media trimestriala). Taxa se aplica pe paliere, cel mai ridicat fiind in cazul in care media indicilor depaseste cu 2 puncte procentuale referinta.

Sursa foto: AdrianC / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri