Indicele ROBOR scade pe 5 dintre cele 8 scadente in sedinta de astazi, 6 noiembrie, in timp ce pe celelalte isi pastreaza aceeasi valoare. Afla din materialul de mai jos la cat se situeaza ROBOR la 3 luni.

Indicele ROBOR overnight a scazut cu 0,06 puncte procentuale astazi fata de sedinta anterioara, de la 2,72% pe an la 2,66% pe an. Acelasi scenariu a avut loc si in cazul scadentei la doua zile.

ROBOR la 1 saptamana a scazut cu 0,07 puncte procentuale, de la 2,77% pe an la 2,70% pe an, iar ROBOR la 1 luna a coborat cu 0,02 puncte procentuale, de la 3,21% pe an la 3,19% pe an. ROBOR la 6,9 si 12 luni si-au pastrat aceeasi valoare inregistrata in prima sedinta a acestei saptamani, respectiv 3,49%, 3,56% si 3,61%.

Indicele ROBOR la 3 luni a inregistrat o scade minora fata de sedinta anterioara

Indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila, a scazut cu 0,01 puncte procentuale fata de sedinta anterioara, de la 3,26% pe an la 3,25% pe an.

Evolutia dobanzilor a avut loc in contextul in care BNR a imprumutat din nou, luni, bancile comerciale cu o suma consistenta, respectiv 12,34 miliarde lei pe o saptamana la dobanda de politica monetara de 2,5% pe an. Suma este totusi mai mica decat cea plasata in piata de BNR saptamana trecuta, cand s-a situat la 16,651 miliarde lei.

Sursa foto: Bogdan Vija/ Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri