Indicele ROBOR a inregistrat evolutii minore pe majoritatea scadentelor in sedinta de astazi, 11 octombrie, dupa ce cu o zi inainte ROBOR la 3 luni s-a majorat cu 0,04 puncte procentuale.

ROBOR overnight si ROBOR la doua zile merg cot la cot astazi, inregistrand o scadere de 0,01 puncte procentuale fata de sedinta anterioara. Acestea sunt cotate ambele la 2,75% pe an, iar in ceea ce priveste ROBOR la 1 saptamana, indicele a crescut cu 0,01 puncte procentuale, fiind cotat la 2,87% pe an, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Aceeasi crestere a fost inregistrata si in cazul scadentei la o luna, indicele ROBOR 1M majorandu-se de la 3,09% pe an la 3,10% pe an. ROBOR la 6 si la 9 luni si-au pastrat valorile inregistrate in sedinta anterioara, respectiv 3,43% pe an si 3,51% pe an.

ROBOR la 3 luni ramane la valoarea inregistrata in sedinta anterioara

Indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care se calculeaza majoritatea dobanzilor la creditele in lei, si-a pastrat astazi, 11 octombrie, cotatia inregistrata in sedinta anterioara, respectiv 3,17% pe an.

Evolutia dobanzilor in piata monetara este direct influentata de cresterea preturilor de consum. Institutul National de Statistica (INS) a publicat miercuri rata anuala a inflatiei pentru luna septembrie, care ramane la un nivel ridicat, desi a scazut usor de la 5,1%, in august, la 5,03%. In septembrie, marfurile nealimentare s-au scumpit cel mai mult, cu 6,55%, cele alimentare cu 4,44%, in timp ce serviciile au inregistrat un avans de 2,54%, conform datelor prezentate de INS.

Sursa foto: By MonumentalArt / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri