Indicele ROBOR scade pe 6 din 8 scadente in sedinta de astazi, 9 noiembrie, in timp ce pe celelalte doua isi pastreaza aceeasi valoare inregistrata in sedinta anterioara. Aflati din materialul acesta cum a evoluat ROBOR la 3 luni.

ROBOR overnight a scazut cu 0,04 puncte procentuale in sedinta de astazi, de la 2,64% pe an la 2,60% pe an, ROBOR la 2 saptamani cu 0,03 puncte procentuale, de la 2,64% pe an la 2,61% pe an, iar ROBOR la 1 saptamana de la 2,70% pe an la 2,67% pe an, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

ROBOR la 1 luna a scazut cu 0,04 puncte procentuale, de la 3,14% pe an la 3,10% pe an, in timp ce ROBOR la 6 luni a coborat cu 0,02 puncte procentuale, de la 3,47% pe an la 3,45% pe an.

Indicii ROBOR la 9 si 12 luni si-au pastrat aceeasi valoare inregistrata in sedinta anterioara, respectiv 3,52% pe an si 3,59% pe an.

ROBOR la 3 luni: indicele in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila a inregistrat o scadere minora

ROBOR la 3 luni, indicele in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila a inregistrat o scadere de 0,01 puncte procentuale fata de sedinta anterioara, de la 3,21% pe an la 3,20% pe an.

Dobanzile raman relativ stabile pe piata monetara de la Bucuresti datorita interventiilor Bancii Nationale a Romaniei, care imprumuta bancilor lichiditate, prin operatiuni repo pe o saptamana, la dobanda de politica monetara de 2,5% pe an. Prin cea mai recenta interventie, cea de luni 5 noiembrie, BNR a acordat bancilor o finantare totala de 12,34 miliarde de lei, printre cele mai ridicate din ultima perioada. Cu o saptamana in urma, suma alocata a fost chiar mai mare, respectiv 16,65 miliarde de lei.

Sursa foto: By MonumentalArt / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri