Pe măsură ce angajatorii din întreaga lume se luptă să atragă și să rețină talentele în companii, managerii și specialiștii din HR sunt nevoiți să găsească beneficii tot mai diverse. Timpul liber, este, fără îndoială, unul dintre cele mai râvnite beneficii de către angajați. Pe asta mizează și o companie de tehnologie, care oferă o mică vacanță angajaților, chiar înainte de prima lor zi de lucru.

Compania de ospitalitate tehnologică SevenRooms ridică miza și oferă candidaților recrutați două săptămâni de concediu plătit, înainte ca aceștia să înceapă munca propriu-zisă în companie. Acest beneficiu este unul care a intrat în vigoare începând cu 1 ianuarie 2022 și se aplică tuturor angajaților noi care urmează să înceapă lucrul în compania SevenRooms. Acesta nu este, însă, singurul beneficiu de care beneficiază noii angajați. Salariații vor putea intra și în posesia asigurării de sănătate pe care compania o pune la dispoziție, chiar înainte de prima zi de lucru, scrie CNBC.

Paul McCarthy, directorul de personal al SevenRooms spune că ideea s-a născut în vara anului trecut, pe fondul deficitului accentuat de personal cu care se confruntau. Specialiștii din piața muncii analizau atunci forța de muncă disponibilă și constatau că numeroși angajați se confruntă cu o stare de oboseală, mult mai accentuată de la venirea pandemiei. Prin urmare, mulți angajatori au venit cu un răspuns la criza de talente, oferind bonusuri mari la semnarea contractului, salarii mai mari, flexibilitate, dar și alte avantaje cum este și acesta al vacanței de dinainte de introducerea în muncă.

Retail jobs

Dar, pe măsură ce SevenRooms a început să angajeze la sfârșitul anului 2021, McCarthy spune că „auzise că multor oameni le era greu să echilibreze timpul pe care îl aveau în viața lor. Au fost epuizați între ceea ce își doreau să facă și ceea ce trebuiau să aleagă să lucreze.”

Odată cu această politică nouă introdusă de SevenRooms, ce poartă numele de „Fresh Start”, McCarthy spune că acordarea unui concediu plătit pentru noii angajați, cu două săptămâni înainte de prima lor zi „le arată oamenilor că timpul este cel mai valoros lucru pentru noi toți”.

Citește și: O nouă zi liberă pentru români. Când vor putea angajații să o primească

SevenRooms oferă, de asemenea, angajaților timp liber plătit nelimitat, deși chiar și acest beneficiu are dezavantaje. Unele sondaje arată că angajații cu timp liber nelimitat ajung să ia mai puține zile decât oamenii care beneficiază de un plafon tradițional.

Citeste si:
Zero restricții pentru turiștii români în Grecia, dar vacanțe mai...
Ministrul elen al Turismului:...

Prin urmare, în conformitate cu o politică de concediu reînnoită în 2022, SevenRooms stabilește de fapt un număr minim de zile libere pe care angajații trebuie să și le ia în fiecare an și îi încurajează să ia pauze prelungite pentru a se deconecta și pentru a-și reîncărca „bateriile”.

Angajații care au fost în companie de până la cinci ani trebuie să își ia cinci zile libere consecutive de două ori pe an, o dată între ianuarie și iunie și încă o dată între iulie și decembrie. Angajații cu cinci sau mai mulți ani de vechime sunt obligați să își ia 10 zile libere consecutive în prima jumătate a anului și alte 10 zile libere în a doua.

SevenRooms nu este singura companie care oferă angajaților un astfel de beneficiu. Și angajații de la MikeWorldWide primesc o săptămână de concediu plătit înainte de a începe, relatează CNN.

Citeste si:
Un oraș din România organizează un eveniment de gătit la cuptorul...
Un oraș din România...

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri