Scuze se pot găsi cu sutele, dar poate cel mai important e să te gândești că înotul e genul de activitate care nu ar trebui să lipsească din viața ta și cu asta, gata, ai pus capăt tuturor dilemelor.

Să te apuci vara asta, să mai aștepți înca un an? Nu ai costumul potrivit sau prietenii tăi nu au toți chef de o baie? Marea e prea departe sau piscina prea scumpa?

Și asta nu pentru că ar fi din nou la modă acum, odată cu urcarea pe podium a tânărului David Popovici, dar pur și simplu beneficiile pe care ți le aduce nu pot fi ignorate. Și asta o poți afla din miile de studii care există pe tema aceasta sau, după caz, din gura cunoscuților care obișnuiesc să dea foarte des pe la piscină. Chiar dacă România nu e cea mai prietenoasă țară cu acest sport, cu ajutorul cluburilor World Class, lumea a început din ce în ce mai mult să aprecieze înotul, sportul celor sănătoși și care preferă un stil de viață balansat și plin de energie.

Nimic nu se compară cu senzația de plutire în apa curată a piscinei, fie că ai ales un instructor care să-ți ghideze mișcările sau ești pe cont propriu. În plus, copiii membrilor World Class cu vârsta sub 12 ani, au intrare gratuită, dacă sunt însoțiți de un adult, așa că ce mai aștepți, vino la piscină! Dar, hai acum să vedem de ce e bine să profiți cât mai mult de orele de înot, atât de prețioase. Mai jos vom sublinia câteva din multitudinea de avantaje pe care acest sport ți le oferă.

Mersul la piscină te poate face mai inteligent, își poate îmbunătăți sănătatea mintală, îți mărește capacitatea pulmonară, iar asta nu este tot. Potrivit NHS, adăugarea unui antrenament săptămânal de înot la planul tău de antrenamente poate reduce riscul de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul de tip 2 și accidentul vascular cerebral.

De asemenea, te poți aștepta la tonifierea întregului corp și la o rezistență îmbunătățită. Antrenamentul încrucișat (diferite tipuri de exerciții, printre care și înotul ) este o modalitate fantastică de a îmbunătăți starea generală a corpului. Mai mult, este dovedit că ajută la reducerea anxietății și a depresiei, deoarece eliberează hormonii „stării de bine” și ne fac creierul să funcționeze într-un mod sănătos.

Ghidurile NHS sugerează că, pentru a rămâne sănătos, orice om cu vârsta cuprinsă între 19 și 64 de ani ar trebui să facă cel puțin 150 de minute de exerciții fizice moderate pe săptămână. Acestea pot include orice, de la alergare și mers pe jos până la antrenamente în circuit.

Dacă alegeți să faceți o activitate deosebit de energică, cum ar fi înotul rapid, puteți reduce acest lucru la 75 de minute – ceea ce înseamnă doar puțin peste o oră în fiecare săptămână.

Un alt beneficiu al înotului este că ajută la dezvoltarea mușchilor. Dacă mergi regulat la piscină, vei vedea mai multă definiție în brațe, partea superioară a corpului și în coapse.

Totul se datorează faptului că înotul îți mărește rezistența constant, astfel încât mușchii sunt solicitați din greu și, prin urmare, se fortifică.

Ai de multe ori dureri de genunchi și glezne? Antrenamentele de mare intensitate (precum alergatul sau antrenamentele cardio super provocatoare la domiciliu) pot dăuna articulațiilor deja dureroase, dar câteva sesiuni la piscină pot face minuni.

Deoarece apa te susține în mod natural, poate reduce greutatea corpului în mișcare cu până la 90%, ceea ce reduce stresul și impactul asupra articulațiilor, mușchilor și oaselor cu 90%.

O calitate mai bună a somnului, o durată îmbunătățită a acestuia, este un alt beneficiu al înotului. Potrivit unui studiu, efortul este pașaportul nostru pentru o noapte bună. Rezultatele au indicat că atunci când facem exerciții regulate, putem îmbunătăți calitatea somnului, starea de spirit și calitatea vieții, iar după orice sesiune de înot vei simți asta pe pielea ta.

În general, unul dintre beneficiile majore ale înotului este siguranța pentru sarcină, în cazul femeilor. Apa te susține și te lovește ușor, fapt ce poate ajuta la reducerea umflăturilor la glezne și picioare.

Și asta nu este tot. Cercetările au descoperit că femeile însărcinate care înoată de la început până la mijlocul sarcinii pot avea un risc mai scăzut de travaliu prematur și defecte congenitale.

Există diverse stiluri pe care le puteți folosi pentru a vă menține antrenamentul de înot mereu fresh, cum ar fi, bras, spate, fluture etc. Schimbarea stilului vă va schimba adesea mușchii lucrați, în plus, anumite stiluri, cum ar fi crawl-ul reprezintă un antrenament cardio mai intens. Dacă descoperiți însă că efectuarea anumitor mișcări vă scurtează sesiunile la bazin, e posibil să le faceți greșit. Înotul practicat correct, cu o tehnică bună ne permite să depunem mai puțin efort și să avem un ritm convenabil.

Pentru a înota corect și pentru a vă perfecționa stilurile de înot, o soluție inspirată este un abonament la piscinele World Class. Abonament ce include și acces nelimitat la cluburile de fitness și la clasele de group fitness! Vei avea parte de cele mai bune echipamente, siguranță și o calitate a serviciilor, de care ai atât de mare nevoie pentru a practica înotul...

Intră chiar acum pe site-ul World Class, vezi care e piscina cea mai apropiată de la tine în oraș și oferă-ți șansa unui înot de calitate. Corpul tău îți va mulțumi, iar starea ta de bine va fi pe primul plan!

Sursa foto: World Class/Whitepress

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri