Accenture, companie de servicii profesionale în domenii precum digital, cloud şi securitate are peste 300 de poziții vacante deschise în prezent, în aproape toate diviziile pe care le are în România. În ceea ce privește modul de lucru, Accenture a optat pentru un sistem hibrid, în contextul în care locul din care lucrează angajații a început să conteze din ce în ce mai puțin în piața muncii, au transmis într-un dialog cu wall-street.ro reprezentanții companiei.

„Noi avem poziții deschise cam în toate diviziile pe care le avem în România, atât în zona de tehnologie, cât și în zona de operațiuni. Pe parcursul ultimilor ani am recrutat fără oprire, compania a tot crescut. Cred că avem peste 300 de roluri vacante”, a declarat Raluca Burghelea, Managing Director Accenture Operations Romania & Bulgaria.

În România, Accenture are sedii în Bucureşti, Cluj, Târgu-Mureş, Iaşi, Timişoara şi Braşov și recrutează în prezent candidați din toate orașele țării.

Aș spune că piața se prezintă cam la fel în toate orașele. După pandemie oamenii pot lucra de oriunde, nu mai e ca înainte când puteam lucra doar în anumite locații.

Gianrodolfo Tonielli, Country Manager Accenture România (foto)

Nu locul din care lucrezi, ci munca e importantă

Deși la multe companii era așteptată o revenire completă la birou, organizațiile s-au adaptat rapid la noile realități din piața muncii. Accenture a optat pentru un sistem de lucru hibrid pentru angajații săi, care le permite să vină câteva zile la birou, iar în celelalte să lucreze de acasă.

„Cred că e din ce în ce mai puțin important de unde lucrăm pentru că suntem deschiși să recrutăm din toată țară. Flexibilitatea jobului e extrem de importantă pentru candidați, indiferent de tipul de candidați”, a mai precizat Raluca Burghelea.

Internshipuri la Accenture: „Studenții din anul 3 se așteaptă să le facem o ofertă de muncă

Accenture organizează anual internshipuri la care studenții pot aplica, atât în zona tehnică, precum și în divizia de operațiuni. În fiecare aplică în jur de 40-50 de studenți, iar cei din anii terminali aleg să și rămână în companie. Studenții sunt implicați efectiv, în proiecte reale, cu clienți, și de aceea aproximativ două treimi dintre ei rămân să lucreze în companie, după cum spunea în trecut și György Birtolon, managing director Accenture Industry X România.

„Colaborăm cu asociațiile studențești. Avem internshipuri fie pe programe Java, Sat Programs, fie pe vânzări. Le organizăm acolo unde vedem și noi că vom avea cerere și atunci pregătim studenții care fie aleg să se angajeze dacă sunt în ani terminali, fie să își continue studiile (...) De obicei cei care sunt în ani terminali sunt foarte interesați să se alăture companiei. Ei se așteaptă să le facem o ofertă de muncă. Noi în principiu îi ofertăm pe cei care au avut abilități foarte bune în internship sau care au acumulat informații suficiente și pot lucra la proiectele noastre. Pe ei îi angajăm. Din experiență pot spune că e o retenție destul de bună. Dar avem și angajați care lucrează part-time și care pot susține un astfel de program”, a declarat pentru wall-street.ro Florin Soare, Technology Delivery Center Lead Accenture.

Accenture a investit 215.000 de dolari într-un laborator la Academia de Studii Economice (ASE) București, unde studenții vor beneficia de sesiuni de formare care îi vor pregăti pentru joburile viitorului. vor avea la dispoziție un curriculum de programe de studiu pentru anul universitar 2022-2023 care va cuprinde subiecte precum Metaverse și robotică, ateliere pe teme de transformare a afacerilor, cum ar fi HR, contabilitate, achiziții și lanțuri de aprovizionare, precum și discuții despre tehnologii, cum ar fi SAP, AI și Salesforce.

Compania de consultanţă de management şi servicii profesionale Accenture, cu sediul central în Irlanda, a ajuns la nivel local la un număr de 2.889 de angajați, în 2021. Accenture a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de aproximativ 586,1 milioane de lei și un profit net de 63,9 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.

Sursa foto: Accenture

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri