Accenture, companie de servicii profesionale în domenii precum digital, cloud şi securitate a lansat un laborator la Academia de Studii Economie (ASE) București. Accenture Student Lab este o sală de curs dedicata profesorilor și studenților în care se compania va organiza workshop-uri, realizată în urma unei investiții de 215.000 de dolari.

Accenture, companie de servicii profesionale în domenii precum digital, cloud şi securitate a lansat un laborator la Academia de Studii Economie (ASE) București. Accenture Student Lab este o sală de curs dedicata studenților și profesorilor în care se compania va organiza workshop-uri. Investiția totală se ridică la 215.000 de dolari.

„Colaborarea dintre Accenture și ASE este în beneficiul studenților. Prin această nouă sală de curs ne-am propus să realizăm un spațiu de discuții și dezbateri despre cum se schimbă lumea și cum putem face din această schimbare un instrument puternic, atât pentru companii, cât și pentru oameni. Un spațiu care să aducă împreună studenți, profesori și experți și parteneri ai Accenture”, a declarat Gianrodolfo Tonielli, Country Manager Accenture România.

La Accenture Student Lab se vor organiza ateliere cu diferite tematici, de la tehnologie, cariere, mentorat pentru proiectele facultății, unde vor fi prezenți și reprezentanți globali ai Accenture. Studenții vor învăța lucruri practice, de la cum pot să-și realizeze CV-ul, ce trebuie să facă la un interviu de angajare, cum să ceară o mărire de salariu, dar vor deprinde și chestiuni practice, în ateliere mai specifice, axate pe tehnologiile SAP, Metaverse, roboți industriali și autonomi și multe altele. Totodată, în această sală se vor susține de acum înainte și lucrările de doctorat, a precizat prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector al Academiei de Studii Economice București, în cadrul evenimentului de lansare.

„Cred că mulți studenți, după ce termină facultatea, au nevoie să își traducă din română în română lucrurile pe care le-au învățat în universitate. Noi asta ne dorim să facem aici. Ne dorim să facem un birou de traducere de la teorie la practică. Oamenii spun în general că e o diferența foarte mare între teorie și practică. Eu sincer cred că trebuie să te înclini în față competenței celor care formează studenții aici, în ASE și să avem împreună și zona de experiență practică. Asta ne dorim să facem aici”, a declarat Raluca Burghelea, Managing Director Accenture Operations Romania & Bulgaria.

Accenture Student Lab are o capacitate de 35 de locuri și se află în cadrul clădirii "Ion N. Angelescu", la etajul 2. Sala include o soluție audio-video de ultimă generație, un sistem inteligent de rezervare, iluminare automatizată și mobilier modern. Sistemul de afișare este reprezentat de un video proiector cu tehnologie laser și un ecran electric cu o diagonală de 2,9 m. Laboratorul beneficiază de un sistem de tip “bring your own conference”, prin intermediul căruia se poate iniția o video conferință direct de pe laptopul prezentatorului utilizând camera, microfonul, ecranul și sistemul audio al sălii. Pentru renovarea și amenajarea Accenture Student Lab s-au folosit materiale și mobilier sustenabile.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri