Dacă în urmă cu câțiva ani, în relațiile cu marii jucători din industria FMCG și personalul recrutat din afara Europei se punea problema barierei lingvistice, iată că astăzi delegarea acestuia în magazine compensează orice impediment, sunt de părere reprezentanții ESSA Group, companie care a angajat muncitori străini pentru mai mulți retaileri.

Pentru a contribui la soluționarea lipsei de personal din Retail, antreprenorul român Eugen Saulea, fondatorul ESSA Group, companie care activează pe piața de trade marketing din țară a angajat 137 de persoane din Sri Lanka, dintre care 57 au fost deja plasate în magazine, 44 vor ajunge în țară în a doua parte a lunii noiembrie, iar restul de 36 în ianuarie 2023.

Se știe că România este o țară de emigrare, iar posibilitatea de a recruta personal de la noi nu este una ușoară. Există mai multe avantaje în a delega personal non EU. Totodată, Sri Lanka ultimului an este marcată de o instabilitate socială majoră, există revolte și dezechilibre pe scena politică și cel mai mult au de suferit cetățenii simpli ai acestei țări. ESSA încearcă să-i ajute pe acești oameni implicându-i în proiectele din România”, explică Eugen Saulea.

Odată ajunși aici, cetățenilor din Sri Lanka li se asigură tot ceea ce au nevoie pentru un început corect în România: bugete în avans pentru a le asigura hrana și igiena personală.

„Iar ei sunt foarte deschiși pentru joburile care li se alocă și motivați. Totodată, sunt implicați în activitățile asumate și se dovedesc flexibili în ceea ce privește programul de lucru”.

Costurile cu un angajat non EU diferă în funcție de țara de proveniență și de calificare, adaugă Eugen Saulea. Un factor cheie în definirea acestuia este legat de ușurința cu care angajatul non EU se poate exprima în limba engleză. De pildă, salariile pentru lucrătorii comerciali se situează între 450 și 550 de dolari, la care se adaugă cazare obligatorie și un buget de aproximativ 150 de dolari pentru cheltuielile cu masa.

Costul direct net cu un angajat este de circa 700 de dolari, la care se pun și contribuțiile aferente”, explică antreprenorul.

Sursa foto: Essa Group

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri