Am traversat de mult timp gândirea că femeile sunt cele care au ca sarcini exclusive îngrijirea copilului și gătitul, iar personal, cred cu optimism că și România a făcut progrese semnificative în acest sens. Cu toate acestea, femeile sunt întâmpinate de unele probleme atunci când, pe lângă profesia lor, adaugă și meseria de mamă. Ce pot face acestea pentru a menține un echilibru între cele două? Trebuie să pui mai puțină presiune pe tine și să nu te mai autosabotezi. Nu o spun eu, ci Mihaela Peneș, director trezorerie Citi România, care afirmă că dacă fi să aleagă o altă meserie pentru o singură zi, ar fi cea de mamă full-time.

Mihaela Peneș se află în funcția de director trezorerie și piețe financiare pentru România și Bulgaria în cadrul Citi de la jumătatea anului 2022. Aceasta este responsabilă de creșterea diviziei de trezorerie și piețe financiare a Citi din cele două țări.

În luna martie, la wall-street.ro sărbătorim lidershipul feminin și ne-am propus să vă aducem în fiecare zi a acestei luni exemple de femei puternice, modele de determinare și curaj pentru toți cei din jurul lor, inclusiv bărbați; femei care ies în evidență prin succesul și prin implicarea lor și care pot inspira și alte reprezentante ale sexului frumos nu doar să viseze, ci să și acționeze către a-și îndeplini visurile.

România stă mai bine decât alte țări în ceea ce privește egalitatea dintre sexe, având o amprentă clară a „cultului femeii muncitoare” din comunism. Cu toate că regimul a afectat mult femeile prin politicile anti-avort, a egalizat, într-un anume fel, nivelele salariale între bărbați și femei. În ceea ce privește accesul în funcțiile de conducere, statistic, vedem că există mult mai puține femei în astfel de poziții decât bărbați.

Infographic: Only 15 Percent of CEOs At Fortune 500 Companies Are Female | Statista

Numărul femeilor în funcție de conducere din lista S&P, date valabile pentru anul 2021. Sursă grafic: Statista

Conform reprezentantului Citi, dacă ne uităm la cine sunt directorii companiilor din lista S&P 500, vedem că doar 8.2%* dintre aceștia sunt femei. Mihaela menționează că femeile sunt subreprezentate și în funcții de conducere pe scena politică și în alte domenii. Această raritate face ca femeile care ajung în funcții de conducere să pună prea multă presiune pe ele însele.

„Uitându-mă la mine și la alte femei în poziții de leadership din jurul meu, văd că avem tendința, într-o mai mare măsură decât bărbații în poziții similare, să punem foarte multă presiune pe noi. Ne setăm uneori niște așteptări nerealiste de a face totul perfect și la job și acasă, de a atinge mereu un echilibru între rolurile de lider, soție și, eventual, mamă”, a declarat Mihaela Peneș.

* Acest procent este calculat pentru anul 2022.

Biberon sau carieră? De ce nu ambele?

Este important de menționat că, împotriva crezului insuflat de unele filme americane în care femeile mergeau fie pe calea succesului, fie pe cea a familiei, nu există nicio obligație să îți umpli viața cu una dintre aceste lucruri. Femeile care nu își doresc să facă copii nu trebuie să simtă o presiune să exceleze pe plan profesional. Uneori, chiar și femeile în funcție de conducere simt presiunea aceasta, fie că nu reușesc să facă totul fie pe plan profesional, fie pe plan familial.

Întrebată dacă ar fi să aleagă, pentru o singură zi, orice altă meserie, Mihaela mi-a răspuns că:

Aș alege să fiu doar mamă și să fiu complet prezentă în activitățile preferate ale băieților mei. Rareori am zile în care pot face asta, iar ei sunt deja la o vârstă la care au nevoi mai complexe de conectare și de timp de calitate. Ca părinți, cred că avem responsabilitatea de a le arăta copiilor noștri comportamente sănătoase privind munca”, explică Mihaela.

Aceasta adaugă că este important să ai atât parteneri buni de muncă, dar și de viață. Mihaela spune că atunci când simte că rămâne fără timp, încearcă să prioritizeze lucrurile cu adevărat importante pe principiul: „timpul când nu este, se face”.

„Soțul meu și cu mine facem o echipă foarte bună în a gestiona programul copiilor, dar și în a ne oferi unul altuia puțin timp personal de relaxare atunci când programul devine prea frenetic. Cred cu tărie că fără acest parteneriat acasă, este foarte greu pentru o femeie care este și mamă să aloce resursele necesare pentru a face performanță în orice domeniu”, spune reprezentantul Citi.

Sursă foto: Citi România

Mic îndrumar pentru o femeie care își dorește un parteneriat de lungă durată cu succesul

Nu există o rețetă unică a succesului, dar poți aplica niște sfaturi prin care să creionezi mai ușor o conduită sănătoasă atitudinii tale. Mihaela spune că primul lucru pe care trebuie să îl aplici este să stabilești exact ceea ce îți dorești să faci și să înveți constant. Pe această bază trebuie integrate abilitățile sociale și inteligența emoțională, mai ales atunci când conduci echipe mari, menționează reprezentantul Citi.

„Este important ca o femeie să aibă încredere și să îndrăznească să iasă din zona de confort, să își asume riscuri calculate și să muncească pe măsură obiectivelor pe care și le propune. Totodată, să învețe să identifice autosabotajul, pentru că uneori acesta e cea mai mare piedică", spune Mihaela.

Conform acesteia, oamenii au percepții diferite când vine vorba despre femei si bărbați în funcții de conducere. Imaginea unui bărbat încrezător este mult mai naturală în ochii angajaților, iar postura unei femei încrezătoare este confundată, de cele mai multe ori, cu agresivitatea. Cu toate acestea, Mihaela spune că încrederea este unul dintre cele mai importante ingrediente pe care trebuie să le ai pentru un asemenea rol, fiindcă aceasta va deschide rezervorul de încredere și pentru ceilalți.

Citeste si:

    „Am observat o diferență interesantă legată de percepția pe care oamenii o au atunci când văd o femeie încrezătoare și hotărâtă, comparativ cu situația în care văd un bărbat cu aceeași atitudine. Dacă în cazul bărbatului comportamentul este perceput ca firesc și natural, în cazul femeii acesta poate fi perceput ca agresiv. Observ că în cazul femeilor există niște așteptări sociale mai accentuate de a-și reconcilia anumite comportamente, spre exemplu de a fi și competente și calde, independente dar și abile să lucreze în echipă, ceea ce nu se așteaptă de la un bărbat în aceeași măsură”, explică Mihaela.

    Sursa foto: Citi România

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Luminița Mîndrilă
     Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Cariere »



    Setari Cookie-uri