Hipo.ro, portalul de joburi adresat exclusiv persoanelor cu studii superioare, revine cu o analiză asupra celor mai căutate joburi, în perioada ianuarie-aprilie 2023. Se remarcă un interes crescut în piață pentru programele de internship și joburi entry-level în digital marketing, software engineering, PR, HR și audit. Domeniile acestea sunt foarte bine reprezentate și la National Intern Day – proiect realizat de Hipo.ro care le oferă șansa tinerilor să voteze și să aplice la programele de internship preferate.

De 17 ani, candidații cu studii superioare au acces pe Hipo.ro la mii de oportunități din partea celor mai renumite companii. Angajatorii le oferă șansa studenților și proaspăt absolvenților să acumuleze experiență profesională printr-o gamă variată de programe specializate începutului de carieră, precum: internshipuri, joburi entry-level, stagii de practică și programe trainee, alături de joburile pentru profesioniști.

„Privind atent spre analiza celor mai căutate joburi în 2023 pe Hipo.ro, pe primele 4 locuri se află pozițiile din industria IT, ceea ce nu ne suprinde. La momentul actual există o ofertă generoasă de joburi în aria tehnologiei, fără a fi acoperite suficient de forța de muncă. Observăm un dezechilibru între cerere și ofertă. La întrebarea „Oare este acesta domeniul în care mă regăsesc?” își pot răspunde doar testând terenul. De-aceea, îi încurajăm pe toți tinerii la început de drum să aplice la programe de internship, trainee, stagii de practică sau joburi entry-level pentru a-și descoperi adevăratul potențial.” - Dragoș Gheban, Managing Partner @Hipo.ro.

Pe portalul de carieră Hipo.ro, cele mai multe aplicări din partea candidaților, în perioada ianuarie-aprilie 2023, s-au înregistrat la joburile:

1. Digital Marketing Internship
2. Software Engineer – Starter program
3. Web Developer – entry level
4. Software Developer – Internship
5. PR/Marketing Assistant
6. Junior Java Developer
7. Junior QA Engineer
8. Junior Marketing Specialist
9. Junior HR Assistant
10. Internship Audit

Referitor la criteriile pe baza cărora angajatorii recrutează în 2023, aproape jumătate dintre ei (46,7%) susțin că implicarea tinerilor în programe de internship este un adevărat avantaj la angajare. În aceeași măsură, sunt apreciate și experiențele anterioare ale tinerilor prin joburile entry-level. Totuși, beneficiul programelor de internship este flexibilitatea care îi ajută pe studenți să-și continue facultatea. - Potrivit studiului Piața Forței de Muncă Hipo.ro în 2023.

În această perioadă, pe Hipo.ro, se desfășoară proiectul National Intern Day. 60 de angajatori și-au nominalizat programele de internship spre votare. Tinerii studenți și proaspăt absolvenții care își doresc să acumuleze experiență profesională au șansa să le voteze pe cele mai bune și să aplice la ele. Pe 23 mai, de National Intern Day by Hipo.ro, va fi anunțat topul Best Internship Programs in 2023, ales de tineri.

Până pe 15 mai, tinerii interesați pot vota cele mai bune programe de internship și pot aplica la ele, la un singur click distanță, chiar aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri