Ziua Internațională a Copilului este un prilej pentru angajați de a petrece câteva zile libere în familie, iar apropierea dintre 1 iunie, weekend și zilele libere de Rusalii au creat contextul pentru o minivacanță cu impact minim asupra zilelor de concediu. Cei care au reușit să obțină liber de la angajator și pe 2 iunie, pentru a face punte cu toate celelalte zile libere legal, și-au făcut deja planuri, iar faptul că locurile la trenurile spre litoral și Valea Prahovei sunt deja ocupate aproape în totalitate anunță o vacanță aglomerată.

Mai mult de jumătate dintre respondenții la un sondaj bestjobs susțin că nu vor lucra în perioada 1-5 iunie sau sunt deja în concediu de la începutul acestei săptămâni, iar mulți dintre cei care rămân activi se așteaptă ca 2 iunie să fie o zi lejeră. Doar 12% au menționat că vor lucra în toată această perioadă, inclusiv în zilele libere legal de 1 și 5 iunie.

Dintre cei care și-au luat concediu, aproape jumătate preferă să rămână în oraș, plănuindu-și activități în afara locuinței, mulți dintre ei încercând să evite aglomerația și să petreacă timpul alături de copii, familie și prieteni. Alți 20% spun că vor petrece în afara orașului în care locuiesc.

Aproape 30% dintre respondenții sondajului bestjobs au cel puțin 2 copii, iar aceste zile libere reușesc să le aducă o bucurie în plus, având ocazia de a petrece mai mult timp de calitate alături de ei.

Alăturarea acestor zile libere legale a dat șansa multor angajați români să își ia timp suplimentar pentru relaxare și încărcare a bateriilor, mai ales după un început de an destul de aglomerat pentru cei mai mulți dintre ei. În plus, pentru părinți, această minivacanță este ocazia perfectă de a investi în relația cu copiii lor, ziua de 1 iunie reușind astfel să își îndeplinească scopul. Unele companii au acordat și beneficii extra-salariale, un motiv în plus de bucurie pentru angajați înainte de începerea sezonului de vară.

Ana Vișian, Marketing Manager bestjobs

Peste 25% dintre respondenți susțin că au primit beneficii extra-salariale din partea angajatorilor. Printre acestea se numără o zi liberă în plus la minivacanță, o sumă de bani sau un coș cu alimente sau dulciuri pentru copii.

Câte zile libere mai avem până la finalul anului 2023

În total, la această dată, mai avem 8 zile libere până la finalul lui 2023. Iată când pică următoarele zile libere:

  • 1 iunie (joi) — Ziua Copilului
  • 4 iunie (duminică) – Rusalii 2023- prima zi
  • 5 iunie (luni) — A doua zi de Rusalii
  • 15 august (marți) — Adormirea Maicii Domnului
  • 30 noiembrie (joi) — Sfântul Andrei
  • 1 decembrie (vineri)— Ziua Națională a României
  • 25 decembrie (luni)- Prima zi de Crăciun 2023
  • 26 decembrie (marți) — A doua zi de Crăciun 2023

Începând cu 2024, românii vor beneficia de zile libere noi de la stat. Este vorba despre zilele de 6 și 7 ianuarie, când creștinii ortodocși sărbătoresc Boboteaza sau Botezul Domnului și, respectiv, Sfântului Ioan Botezătorul sau Sfântul Ion.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri