Oțelul a modelat lumea încă din cele mai vechi timpuri, a construit orașe, poduri și a creat în jurul său adevărate comunități. Însă acum, în contextul schimbărilor rapide care au loc la nivel tehnologic și climatic și producția de oțel trebuie să se alinieze cu transformările ce se succed în jurul nostru. În România există o companie care nu doar că ține pasul cu noile provocări, ci a făcut deja demersuri pentru a se poziționa înaintea celorlalți jucători din piață. Liberty Galați, un pilon strategic al economiei româneşti şi un angajator important la nivel naţional, are o viziune ambițioasă: să atingă neutralitatea emisiilor de carbon până în 2030, iar pentru a duce la bun sfârșit acest demers, compania vrea să atragă de partea sa și mai mulți lideri ai schimbării.

Liberty Galați și wall-street.ro lansează „Change Maker”, un proiect editorial inovator care promovează profesioniștii din industria siderurgică și lideri ai schimbării, totodată, ce transformă producția tradițională de oțel în GREENSTEEL un material sustenabil, cu amprentă neutră de carbon. În timp ce organizațiile și guvernele din întreaga lume încearcă să țină cu pasul cu schimbările rapide de ordin climatic, Liberty Galați și-a setat deja planuri ambițioase și anume să atingă neutralitatea emisiilor de carbon până în 2030, cu 20 de ani înaintea competitorilor săi. Compania investește în mod activ în educația noilor generații care îi vor trece pragul la Galați, pentru a crea viitorii lideri și specialiști în industria siderurgică. Prin programul sau GRADUATES, absolvenții universităților tehnice sunt invitați să contribuie la decarbonizarea acestei industrii.

Noi credem cu adevărat în viitorul oțelului. Acum, mai mult ca oricând, industria siderurgică trebuie să țină pasul cu schimbările rapide din lume în contextul orașelor inteligente, al sustenabilității și al eficienței energetice. Cererea și tehnologiile evoluează, de aceea creativitatea și inovația vor trebui să găsească răspunsuri la scară industrială.

Adrian Cristea, Head of Heavy Plate Mill Department Liberty Galați

Grupul LIBERTY intenționează să investească până la 1 miliard de euro în planul de transformare GREENSTEEL, la Galați pentru a face compania sustenabilă din punct de vedere economic, social și ecologic în următorii șapte ani. În tot acest orizont de timp, viziunea sa va conduce la transformarea tehnologiei tradiționale, cea legată de furnal, cu una noua formată din două cuptoare cu arc electric, dar și cu o instalație de reducere directă a fierului și a unui mini laminor de tip MIDA.

„Până în 2030 vom produce oțel verde și vom crește producția până la 4 milioane de tone pe an. Cred că meseria noastră o să fie mult mai ușoară pentru că producția se digitalizează, se automatizează și devine mai ecologică” spune Marian Șeitan, Production Senior Engineer II.

Liberty Galați își mărește echipa cu și mai mulți lideri ai schimbării

Schimbările se fac cu oameni și pentru oameni, motiv pentru care Liberty Galați caută activ tineri care să fie parte din procesul de decarbonizare. Industria se îndreaptă către un viitor cu emisii reduse de carbon, motiv pentru care producătorul de la Galați își propune să atragă generațiile tinere care au acum șansa de a pune umărul la revoluționarea domeniului.

La combinatul de Liberty Galați, atât studenții, cât și absolvenții vor avea acces la o educație orientată spre viitor și la oportunități de carieră în industria oțelului, o arie de activitate care nu mai seamănă deloc cu cea în care lucrau odinioară părinții și bunicii lor. Doar creativitatea și dăruirea lor va găsi în continuare răspunsurile la scară largă.

Liberty Galați a demonstrat că este un angajator serios și își asumă rolul pe care îl are în comunitate noastră. Anual angajează sute de noi lucrători, a investit și investește în modernizarea echipamentelor și este foarte implicat în proiectele caritabile. De asemenea se aduc constant îmbunătățiri în politicile de securitate și sănătate în muncă care rezultat fiind condiții mai bune de lucru, angajați mai responsabili și sănătoși. Un alt avantaj este potențialul Liberty de a deveni independent din punct de vedere energetic, fiind o companie atât de mare, cu colaboratori și specialiști în toată lumea.

Emanuel Mratec, Electrician Liberty Galați

Mii de oameni de la Liberty Galați lucrează în fiecare zi pentru a crea un viitor sustenabil pentru companie, dar și pentru comunitățile din care fac parte. La rândul său, Iulian Neacșu, Technology Foreman Liberty Galați le transmite tinerilor care urmează să pătrundă în această industrie că nu este nimic mai satisfăcător decât să contribui la realizarea unui produs de calitate apreciat și necesar în întreaga lume, așa cum este oțelul făcut la Galați.

„Îmi place că fac parte dintr-o echipa profesionistă, ambițioasă, care caută și găsește mereu soluții la provocările care apar zi de zi. Datorită lor am reușit să mă dezvolt și să ajung un bun profesionist”, adaugă și Emanuel Mratec, Electrician în cadrul formației de mentenanță - schimbat LBC, care anul acesta a împlinit 27 de ani de când activează pe platforma siderurgică de la Galați.

Liberty Galați este cel mai mare producător de oțel integrat din România, cu o capacitate de producție de aproximativ 3 milioane de tone de oțel pe an, pentru clienți din domeniul construcțiilor, naval, petrolier și gaze, precum și cel al producției de energie regenerabilă.

Sursa foto: Liberty Galati

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri