Stefano la Rovere, directorul diviziei de robotică, mecatronică și ambalare durabilă din cadrul companiei Amazon, cel mai mare retailer online din lume, afirmă că este doar un mit opinia că roboții fură locurile de muncă ale oamenilor, relatează CNBC.

Mai mult, oficialul companiei lei Jeff Bezos a declarat pentru postul de televiziune american că roboții, inteligența artificială și alte tehnologii de automatizare sporesc și mai mult importanța rolurilor pe care trebuie să le îndeplinească oamenii.

El a adăugat că noile tehnologii duc la crearea unor categorii de locuri de muncă noi, de care trebuie să se ocupe oamenii.

„Este un mit că tehnologia și roboții facă să dispară locuri de muncă”, a declarat La Rovere pentru CNBC.

Reprezentantul Amazon spune că introducerea noilor tehnologii chiar a permis crearea a peste 50.000 de locuri de muncă în centrele sale logistice din Europa.

Gigantul comerțului electronic spune că a instalat peste 1.000 de noi tehnologii în rețeaua sa de centre logistice europene în ultimii cinci ani, investițiile totale ridicându-se la peste 700 de milioane de euro.

Roboții și tehnologia îi ajută pe angajații noștri, prin reducerea distanței de mers pe jos între obiective, prin eliminarea sarcinilor repetitive sau ajutându-i să ridice greutăți mari. La rândul lor, angajații noștri pot învăța noi abilități, pot învăța noi competențe, pot dobândi noi capacități care le permit să progreseze spre obiectivele lor de carieră”, a explicat Stefano La Rovere.

Acesta a mai spus că, în ultimii ani, au fost create peste 700 de noi categorii de locuri de muncă prin utilizarea tehnologiei.

Cu alte cuvinte, chiar dacă dispar anumite poziții, oamenii nu vor rămâne fără locuri de muncă din cauza roboților.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri