Unul din cinci angajati britanici nu are nicio economie pentru situatia in care si-ar pierde locul de munca, arata un studiu realizat de furnizorul de servicii de protectie financiara Unum, scrie Personnel Today.

Totodata, un angajat obisnuit ar putea supravietui din punct de vedere financiar doar pentru o perioada de patru saptamani, daca nu si-ar mai primi salariul integral.

Analiza evidentiaza ca aproape jumatate din angajatii din Marea Britanie au lipsit de la munca mai mult de o saptamana, in intreaga cariera, din cauza unor probleme de sanatate.

In medie, angajatii britanici se asteapta sa primeasca salariul intreg timp de patru saptamani in eventualitatea in care nu ar putea munci, din cauza unei boli. Studiul arata insa ca 10% din cei care si-au luat concediu medical mai mult de o saptamana nu si-au primit salariul intreg.

“Companiile isi doresc ca angajatii lor sa performeze mai bine decat o faceau inainte si noi stim ca exista o legatura foarte mare intre crearea unui mediu propice pentru lucru si succesul in afaceri. Companiile de succes stiu ca oferirea de protectie financiara propriilor salariati constituie un beneficiu atat pentru afacere, cat si pentru angajati”, spune Marco Forato, chief marketing officer in cadrul Unum.

Analiza mai arata ca un sfert din cei chestionati ar trebui sa se bazeze pe partenerul de viata pentru a supravietui in cazul in care nu ar mai avea bani, in vreme ce 24% ar cere ajutorul familiei.

Studiul a fost realizat recent, pe un esantion de aproape 1.100 de angajati din Marea Britanie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
In prag de Brexit, economia britanica scade in premiera dupa 6 ani