Studiul intocmit de Institutul Pensiilor din Marea Britanie scoate la iveala ca jumatate dintre persoanele cu varsta cuprinsa intre 50 si 65 de ani vor trebui sa munceasca inca 11 ani dupa iesirea la pensie daca vor sa isi asigure un nivel financiar decent, noteaza The Telegraph.

Datele arata ca la inceputul anilor 90, un pensionar ar fi dispus de venituri de 31.446 de euro pe an, pentru restul periodei de pensionare. In prezent fondul de pensii public din Marea Britanie asigura putin pe 7.100 de euro anual la acelasi nivel al contributiilor.

O solutie pentru aceasta situatie ar fi incurajarea companiilor sa angajaze persoane in varsta.

Citeste si:

Pe de alta parte, specialistii recomanda persoanelor din campul muncii care au depasit 30 de ani sa se inscrie in programele oferite de fondurile de pensii private si sa depuna in contul lor 200 de euro lunar, daca vor sa obtina dupa iesirea la pensie venituri de 24.000 de euro pe an.

Pentru angajatii care au in jur de 40 de ani si nu contribuie la un fond de pensie privat, suma ce trebuie depusa lunar pentru a obtine dupa 65 de ani o pensie de 2000 de euro pe luna se ridica la 450 de euro.

Potrivit studiului, doar 10% dintre angajatii peste 50 de ani vor avea la pensie venituri echivalente cu salariul obtinut inainte de pensionare.