Compania suedeza Diaverum, unul dintre cei mai mari furnizori independenti de servicii de dializa, a achizitionat reteaua Clinica Dialmed, parte a grupului Polisano, controlat de omul de afaceri sibian Ilie Vonica.
Lantul Dialmed este format din noua clinici de dializa, localizate in Bucuresti, Sibiu, Medias, Targu Jiu, Miercurea Ciuc, Odorheiul Secuiesc, Bistrita si Roman, iar in prezent trateaza 850 de pacienti, potrivit informatiilor companiei.

„Cele noua clinici fac acum parte din reteaua globala de servicii de dializa Diaverum din Europa, Orientul Mijlociu, America Latina si Australia. (...) Prin intrarea pe piata din Romania, Diaverum isi consolideaza pozitia in zona Europei de Est”, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Valoarea tranzactiei dintre Diaverum si Dialmed nu a fost facuta publica. Tranzactia a fost asistata de DLA Piper – consilier juridic si de KPMG, consultant financiar.

„Achizitia din Romania reprezinta un pas important in cadrul strategiei de extindere (...) Romania joaca un rol important in viziunea noastra de a deveni prima alegere in ceea ce priveste serviciile de dializa”, a declarat Dag Andersson, presedintele si directorul executiv al Diaverum.

Operatiunile din Romania ale Diaverum vor fi conduse de Camelia Cucu, recent numita in pozitia de director general. Anterior, ea a ocupat o functie similara in cadrul Nefromed Dialysis Centers, parte a grupului Euromedic.

Diaverum, cu sediul central in Suedia, are o retea de 240 de clinici in intreaga lume si 20.000 de pacienti in 17 tari, ingrijiti de 6.500 de angajati.

In Romania exista 9.000 de persoane care necesita tratament de substitutie renala (dializa), potrivit Diaverum.

Cine este Ilie Vonica?

Ilie Vonica, 56 de ani, este unul dintre cei mai bogati oameni din Sibiu, cu o avere estimata la circa 100 de milioane de euro, conform revistei Forbes. In afara de domeniul serviciilor medicale si al farmaceuticelor, Vonica mai detine afaceri in sectorul auto, precum si in cel al constructiilor si al imobiliarelor. A pornit afacerea cu un cabinet, la inceputul anilor '90, iar acum administreaza afaceri de sute de milioane de euro.

In prezent, grupul Polisano, controlat de medicul Ilie Vonica, este format dintr-un distribuitor farmaceutic (Polisano), un lant de farmacii (Reteta), o fabrica de medicamente (Polipharma Industries), un lant de clinici, un spital, precum si doua centre de fertilizare in vitro. La mijlocul anului acesta, grupul numara 1.800 de angajati, incluzand si angajatii din cele noua centre de dializa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri