8 Decembrie 2011

Concurenta a amendat 25 de constructori de drumuri cu 430.000 euro pentru nefurnizarea de informatii



Consiliul Concurentei a sanctionat 25 de companii implicate in constructia de drumuri si autostrazi cu o amenzi care totalizeaza 1,8 milioane lei (echivalentul a 430.000 euro) pentru ca nu au furnizat informatii in cadrul unei investigatii de cunoastere a pietei de profil.

In cadrul anchetei au fost transmise chestionare societatilor din sectorul lucrarilor de constructii de drumuri si autostrazi (constructori, proiectanti, consultanti, furnizori de materiale de constructii etc.) referitoare la activitatea societatilor (lucrari executate, participari la licitatii, asociati, subcontractori ), probleme existente pe piata, se arata intr-un comunicat al Consiliului citat de Mediafax.

Companiile sanctionate sunt Agenda 21-G, Apolodor Com Impex, Astaldi Spa Italia Sucursala Romania Bucuresti, Axa Genius, Banatica Group, Conprin, Constructii-Proiect, Corpres, Dioma International Exim, Domus Prest, Eurogrup DG Transport, Geosist Construct, Gyndani Impex, Imob Lux Construct, Intercoman, Intreprindere Montaj-Instalatii, Laurel, Lena Constructii Romania, Lena Engenharia e Construcoes SA Portugalia Sucursala Bucuresti, Lena Eurometal Construct, Muha, Nikostimpex, Rioliv, Roco si Zalex DG Cons.

Analiza pietei lucrarilor de constructii de drumuri si autostrazi are ca principal obiectiv identificarea mecanismelor de functionare a pietei, cu scopul de a descoperi si corecta eventualele disfunctionalitati de natura anticoncurentiala, potrivit sursei citate.

Investigatia sectoriala a pietei este un instrument prin care Consiliul Concurentei evalueaza situatia concurentei pe o piata nationala sau intr-un domeniu de activitate. Conform Legii Concurentei, nefurnizarea de informatii se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 0,1% si 1% din cifra de afaceri totala a companiei.



Citeste si