Afacerile lantului de restaurante McDonald's Romania vor depasi in acest an nivelul de 100 de milioane de euro, de la 99,3 milioane de euro in 2010, iar pentru 2012 subsidiara grupului american isi propune un nou avans al rulajului.
Compania McDonalds's Romania a inregistrat in 2010 o cifra de afaceri de 418,2 milioane lei (99,3 milioane euro, la cursul mediu BNR de 4,2099 lei/euro), conform datelor de la Ministerul de Finante, scrie Mediafax.

Intrebat la o conferinta de presa despre evolutia afacerilor si daca acestea vor depasi pragul de 100 milioane euro in acest an, directorul general al companiei, Daniel Boaje, a raspuns "foarte probabil", fara sa ofere alte detalii.

McDonald's a lansat la Bucuresti, la 64-lea restaurant din Romania, in cladirea America House din zona Piata Victoriei. Aceasta este prima unitate deschisa intr-o cladire de birouri si a implicat o investitie de aproape 3 milioane de lei.

Lantul de restaurante este prezent in 21 orase din Romania, avand 28 de unitati in Bucuresti si 36 in restul tarii, si a investit peste 110 milioane de dolari in cei 16 ani de activitate pe piata romaneasca.

Boaje a afirmat ca McDonald's va continua politica de dezvoltare in Romania, prin inaugurari de unitati noi si renovari ale celor existente.

"Cu siguranta vor fi deschideri si in 2012", a spus seful companiei, fara sa ofere informatii cu privire la numarul unitatilor care vor fi deschise sau nivelul aferent al investitiilor.

El a precizat ca McDonald's a achizitionat terenuri si poarta discutii pentru cumpararea altor suprafete, necesare constructiei unor unitati noi, si ca fata de perioada de boom economic pretentiile vanzatorilor au devenit "rezonabile" si exista mai multa disponibilitate la negociere.

"Nu am mai auzit de preturi astronomice", a afirmat Boaje, adaugand insa ca terenurile din Romania sunt in continuare mai scumpe decat in alte state europene, pe fondul potentialului de dezvoltare al pietei.

Reprezentantul McDonald's Romania a mai spus ca pe piata restaurantelor de tip fast-food este in continuare loc de crestere, iar clientii au devenit mult mai exigenti.

McDonald's are peste 3.500 de angajati in Romania, unde inregistreaza zilnic peste 140.000 de clienti.

foto: mcdonalds.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri