Emanuel Muntmark investeste 250 mil. euro intr-un parc eolian in judetul Constanta

Dezvoltatorul de parcuri eoliene Monsson Group, controlat de omul de afaceri Emanuel Muntmark, a demarat constructia unui parc eolian de 150 MW in localitatea Pantelimon, judetul Constanta, o investitie de circa 250 milioane de euro.

„Cand constructia noului parc eolian va fi finalizata, cel mai probabil in vara anului 2012, acesta va produce electricitate curata pentru circa 100.000 de gospodarii si va reduce emisiile cu 360.000 de tone de dioxid de carbon pe an”, a declarat Andrei Muntmark, directorul comercial al Monsson Group, intr-un comunicat de presa.

Parcul eolian este dezvoltat in parteneriat cu Vestas, cel mai mare producator de turbine eoliene din lume. In Romania, Vestas a instalat 119 turbine cu o capacitate totala de 320 MW, potrivit datelor din iunie 2011, citate de Monsson Group.

Pana in prezent, grupul are proiecte eoliene care totalizeaza 2.400 MW. Dintre acestea, proiecte cumuland 750 MW au fost deja vandute catre Continental Wind Partners, CEZ, Petrom sau ButanGas.

Monsson Group este si producator de energie din surse regenerabile.

„Planul Monsson Group este de a creste in urmatorii trei ani capacitatea proprie de productie electricitate eoliana, de la circa 25 MW, in prezent, pana la 200 MW. Grupul Monsson este interesat si de alte tipuri de energie alternativa", se arata in comunicat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri