Electrica taie curentul la Oltchim, dar reia contractul printr-o filiala

Electrica SA a reziliat marti contractul de furnizare a energiei catre Oltchim (OLT) din cauza unor datorii de peste 100 milioane euro, iar combinatul chimic a fost preluat de Electrica Furnizare, filiala a Electrica, au declarat pentru Mediafax surse din Ministerul Economiei.

"Electrica a reziliat marti contractul cu Oltchim. Combinatul a fost preluat de Electrica Furnizare, filiala a Electrica, astfel ca nu a fost sistata aprovizionarea acestuia cu energie electrica", au afirmat sursele.

Reprezentantii Electrica nu au putut fi contactati pentru declaratii.

Directorul general al Oltchim, Constantin Roibu, s-a limitat sa declare doar ca alimentarea cu energie electrica a companiei nu a fost oprita.

Sursele au precizat ca datoriile Oltchim in contul energiei electrice consumate vor ramane la Electrica.

Contractul de livrare a electricitatii dintre Electrica si Oltchim a fost semnat in 2008, pentru o perioada nedeterminata.

Combinatul chimic a transmis luni un comunicat Bursei de Valori Bucuresti in care se spune ca incepand de saptamana trecuta Electrica a limitat livarile de electricitate.

Cele doua companii au agreat anul trecut un grafic de esalonare a datoriilor, valoarea unei transe lunare fiind de aproape un milion de euro.

Oltchim si Electrica sunt companii detinute de stat, prin Ministerul Economiei. Combinatul chimic urmeaza sa fie privatizat in acest an

Electrica SA va disparea de pe piata furnizarii de energie, deoarece Fondul Monetar International (FMI) a cerut ca obiectul principal de activitate sa fie transferat catre Electrica Furnizare, firma care va fi privatizata pana la sfarsitul lunii octombrie a acestui an.

Scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu FMI la ultimele negocieri arata ca Electrica SA va ramane doar cu activitatile de citire a contoarelor, reglaj in sistemul energetic si dezvoltarea unor proiecte eoliene.

Electrica SA detine trei filiale de distributie a energiei (Electrica Distributie Transilvania Nord, Electrica Distributie Transilvania Sud si Electrica Distributie Muntenia Nord), trei filiale de furnizare si o firma de servicii si mentenanta - Electrica Sev.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri