Electrica Furnizare, companie detinuta de statul roman, incearca sa isi recupereze o creanta in valoare de 56,9 milioane lei pe care o detine asupra Oltchim. Licitatiile au fost postate si pe website-ul Executari.com, acestea urmand sa se desfasoare pe data de 21 februarie.
Potrivit executorului judecatoresc Eugen Fieraru, Electrica a demarat licitatiile saptamana trecuta. Funrizorul de energie este unul dintre cei mai mari creditori ai combinatului din Ramnicu Valcea.

Varujan Vosganian, ministrul Economiei, a declarat la mijlocul acestei saptamani ca Oltchim va intra in insolventa, o propunere in acest sens fiind prezentata Guvernului in sedinta de miercuri.

De asemenea, toti cei cinci membri ai Consiliului de Administratie al Oltchim Ramnicu Valcea au votat joi pentru intrarea companiei in insolventa, in vederea reorganizarii, validand astfel propunerea ministrului Economiei.

Pe bursa, actiunile OLT au revenit la tranzactionare tot in sedinta de joi la ora 16:20. La sfarsitul zilei acestea scazusera cu 15%, pe fondul unor tranzactii de doar cateva mii de lei, aproape niciun investitor din piata nemaifiind dispus sa cumpere actiunile combinatului.