De la declansarea conflictului de munca, Electrolux a initiat mai multe runde de negocieri cu liderii de sindicat, in cadrul carora compania a venit cu diverse propuneri pentru un nou contract colectiv de munca, insa sindicatul nu este de acord cu adoptarea unui nou contract colectiv de munca si nici cu aplicarea noului Cod al Muncii.

Electrolux subliniaza ca toate ofertele transmise catre sindicat se bazeaza pe noul Cod al Muncii. Atat actiunile intreprinse de companie, cat si propunerile inaintate sindicatului sunt legale si respecta legislatia din Romania.

„Mai mult decat atat, Electrolux doreste sa ajunga la o decizie favorabila ambelor parti, care sa tina cont atat de cererile angajatilor, cat si de noul Cod al Muncii – pe care Electrolux este obligat sa-l puna in aplicare incepand cu 2012”, se mentioneaza in comentariul remis de companie la adresa situatie din Satu Mare.

Citeste si:

Electrolux informeaza ca, atat in vechiul contract colectiv de munca (din 2011), cat si in propunerile inaintate sindicatului, salariul minim oferit angajatilor fabricii din Satu Mare este mai mare decat salariul mediu din judet.

In plus, oficialii companiei spun ca in luna ianuarie 2012 Electrolux va mentine si va plati remuneratia angajatilor la acelasi nivel de anul trecut, desi contractul colectiv de munca a expirat la data de 31 decembrie 2011.

Greva de avertisment de joi a tinut doua ore.