Compania Electrolux Satu Mare a anunţat autorităţile că iniţiază procedurile de concediere colectivă ca urmare a scăderii vânzărilor cauzate de războiul din Ucraina, informează Instituţia Prefectului.

Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului citați de Agerpres, în primă fază societatea ar urma să concedieze peste 100 din cei 740 de angajaţi.

"SC Electrolux Romania SA a înştiinţat la sfârşitul anului trecut Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare despre iniţierea procedurilor de concediere colectivă. Pentru a afla situaţia salariaţilor afectaţi de concedierea colectivă, prefectul Radu Roca alături de directorul de cabinet, Radu Iancu şi de directorul executiv al AJOFM, Simona Derşidan au avut azi o întâlnire cu reprezentanţii SC Electrolux România SA Satu Mare, respectiv cu directorul Peter Micula, liderul de sindicat, Sorin Faur şi cu managerul resurse umane, Mircea Ciobanu. În urma discuţiilor purtate reiese faptul că societatea SC Electrolux Romania SA se confruntă cu reducerea numărului de comenzi începând cu luna martie 2022 ca urmare a pierderii unui volum însemnat de comenzi din Ucraina şi din Federaţia Rusă", informează Instituţia Prefectului.

O bună parte a angajaţilor au fost trimişi în şomaj tehnic, iar societatea a cerut măsuri de sprijin.

"Pentru a compensa această discrepanţă dintre capacitatea de producţie a fabricii şi volumul în scădere de comenzi, la iniţiativa angajatorului în perioada mai-decembrie 2022, societatea a solicitat măsuri de sprijin prevăzute de OUG nr.36/2022 (şomaj tehnic), acordate de către AJOFM Satu Mare.”

Sursa foto: Facebook / Instituția Prefectului Satu Mare

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri