25 Ianuarie 2012

Adio, dar raman cu voi! Vevera ramane in Consiliul de Administratie al Transelectrica



Victor Vevera, consilier personal al premierului Emil Boc, ramane in functia de membru al Consiliului de Administratie al Transelectrica, dupa ce marti a demisionat din pozitia de presedinte al Consilului, la patru zile de la numire, potrivit biroului de presa al companiei, scrie Mediafax.

Numirea lui Vevera la sefia Consiliului de Administratie a avut loc vineri, dupa ce directorul general al Transelectrica, Horia Hahaianu, a fost revocat in AGA din functia de presedinte al Consiliului.

Tot vineri, actionarii companiei au aprobat revocarea din calitatea de membru al Consiliului de Administratie a lui Ionel Florin, locul acestuia fiind luat tot de Vevera.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a emis, in luna iulie a anului trecut un ordin prin care presedintele
CA al companiilor din subordinea Ministerului Economiei nu poate indeplini simultan si functia de director general.

Numirea lui Vevera la conducerea Transelectrica a fost criticata in presa, care a reclamat lipsa informatiilor care sa indice competentele acestuia in domeniu.

Ulterior, pe pagina web a Transelectrica a fost postat CV-ul lui Vevera.

El are studii juridice si tehnice, este doctor in stiinte militare si informatii, si a ocupat in perioada 2006-2009 pozitia de consilier pentru securitate nationala in Camera Deputatilor si consilier in MAI.

Transelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Economiei.

Sursa foto: Agerpres



Citeste si