Capitalul ArcelorMittal Tubular Products Iasi a fost majorat cu 78 mil. lei

Capitalul social al producatorului de tevi ArcelorMittal Tubular Products Iasi (TPRO), din grupul siderurgic ArcelorMittal, a fost majorat cu 78 milioane de lei, la 241 milioane de lei, pentru capitalizarea datoriilor companiei, transmite Mediafax.

"Majorarea capitalului este determinata de necesitatea capitalizarii datoriilor in valuta, atat a celor contractate pentru finantarea investitiei in linia noua de laminare pentru teava sudata la rece, precum si a celor contractate pentru necesarul de capital de lucru aferent perioadei de crestere graduala a productiei si vanzarilor, conform planului de afaceri", se arata intr-un comunicat al rcelorMittal Tubular Products Iasi transmis vineri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Anterior operatiunii, aprobata joi de Adunarea Generala a Actionarilor, compania avea un capital de 162,9 milioane de lei.

Cresterea capitalului social va fi realizata prin emiterea a 31,2 milioane de actiuni noi, cu o valoare de subscriere de 2,5 lei pe unitate, in schimbul aportului in numerar al actionarilor.

Compania este controlata in proportie de 96,3% de ArcelorMittal Tubular Products Holding, subsidiara a grupului ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume.

Joi, ArcelorMittal Tubular Products Roman a anuntat ca isi va majora capitalul social cu suma de 292,1 milioane lei (67 milioane de euro), de la 432, 9 milioane lei la 725 milioane lei.

Grupul ArcelorMittal detine in Romania, pe langa producatorii de tevi din Iasi si Roman, doua combinate siderurgice, la Galati si Hunedoara. La acestea se adauga operatorul portuar Romportmet Galati si divizia romaneasca a ArcelorMittal Construction.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri