Studiul a vizat peste 2000 de membri ACCA si arata ca un rol vital in gestionarea cu succes a riscurilor este jucat de contabili, care sunt implicati activ in deciziile companiilor in acest domeniu, si au capacitatea de a se implica chiar si mai mult.

Studiul a relevat, de asemenea, si o legatura statistica intre utilizarea practicilor contabile care contribuie la managementul riscului si aparitia mai redusa a comportamentelor in afara intervalului acceptat de risc. Studiul a descoperit, de asemenea existenta unor perceptii diferite asupra expunerii la risc intre contabilii care lucreaza la nivelul consiliului director si cei care lucreaza la niveluri sub cel al consiliului.

„Riscul se produce la toate nivelurile unei companii,’ ‘Nu isi are locul doar intr-un punct determinat al companiei. Managementul riscului trebuie sa fie ceva care este intreprins de toate persoanele dintr-o organizatie, astfel incat sa fie deplin integrat”, spune Paul Moxey, directorul departamentului pentru managementul riscului si guvernare corporativa al ACCA.

Citeste si:

Concluziile studiului au fost utilizate de ACCA pentru dezvoltarea unui instrument online de evaluare a „rezistentei la risc” a companiilor. Utilizand aceasta resursa, companiile se pot compara cu experientele si practicile din companiile incluse in studiu si pot identifica zonele in care se pot face imbunatatiri.