Astfel, 93% dintre investitori se declara in favoarea raportarii integrate a companiilor.

”Prin acest studiu, ne-am propus sa descoperim schimbarile care au avut loc in mediul investitional dupa criza financiara mondiala, ce isi doresc investitorii de la raportarea corporativa si modul in care companiile, prin directorii lor financiari, raspund nevoilor in schimbare ale investitorilor”, spune Andreia Stanciu, Director ACCA pentru Europa de Sud-Est.

Raportarea integrata este o raportare mai transparenta a obiectivelor si deciziilor de business, care isi propune sa ofere o imagine cat mai completa a unei afaceri.

”Din perspectiva investitorilor, rezultatele financiare anuale, sau chiar trimestriale, nu mai sunt suficiente pentru a oferi o imagine de ansamblu a unei afaceri. Dupa ce, in ultimii ani, tot mai multe companii pun la dispozitia investitorilor si stakeholderilor rapoarte de dezvoltare durabila pentru a-si demonstra mai bine viziunea pe termen lung si responsabilitatea sociala, acum a venit momentul unei abordari mai integrate, care sa arate, cat mai transparent, parcursul de la obiectivele de business la deciziile de management. Este ca o usa deschisa catre toate departamentele unei companii, nu numai catre cel financiar-contabil, ceea ce ofera o imagine mult mai clara si asupra intangibilelor acelei afaceri", a explicat Stanciu.

Citeste si:

Totodata, studiul ACCA releva faptul ca, desi sunt deschisi fata de conceptul de raportare integrata, profesionistii din domeniul financiar inca ezita sa fie pionierii acestui model. Majoritatea au declarat insa ca planuiesc sa adopte raportarea integrata in viitorul apropiat, in timp ce doar 10% au spus ca nu au in intentie sa adopte acest model, care ofera investitorilor si informatii non-financiare.

”Directorii financiari ne-au declarat ca inteleg beneficiile raportarii integrate, care permite companiilor nu numai sa se prezinte ca sustinatori ai dezvoltarii durabile, dar si sa prezinte balanta riscuri / oportunitati, sa adopte o viziune mai holistica a adevaratelor motoare ale performantei corporative si sa creeze o relatie mai buna cu stakeholderii externi”, spune Ewan Willars, Director de Reglementare in cadrul ACCA. ”Companiile care cauta investitori pe termen lung sunt si cele care considera implementarea raportarii integrate ca fiind o prioritate”, a mai spus oficialul ACCA.

Esti antreprenor, director financiar sau lucrezi in cadrul unui unui departament economic/financiar al unei organizatii si te intereseaza domeniul fiscalitatii? Participa la Conferinta "Fiscal" 2014. Inscrie-te gratuit aici. Daca vrei sa discuti cele mai recente modificari legislative, precum si evolutiile anticipate pe termen scurt si mediu, atunci trebuie sa participi la Conferinta "Fiscal 2014". Tot ce trebuie sa faci pentru a participa la conferinta este sa completezi formularul disponibil aici, iar 100 de cititori vor fi selectionati in functie de experienta si de interesul pentru zona de fiscalitate si vor fi anuntati ulterior prin email si telefon.