Bulgaria, intr-o luare de pozitie trimisa Agerpres dupa ce Comisia bulgara pentru protectia concurentei a anuntat oficial ca patru mari companii petroliere, printre care si Rompetrol, au actionat in cartel, scrie Agerpres.
"Suntem surprinsi de afirmatiile facute de Comisie pentru ca toate activitatile ale Rompetrol au fost intotdeauna in conformitate cu toate prevederile legislatiei interne si internationale care reglementeaza activitatea noastra. Consideram ca in ceea ce priveste Rompetrol afirmatiile Comisei sunt cu totul nefondate. Rompetrol-Bulgaria impartaseste principiile concurentei libere intre toti participantii de pe piata si niciodata si in niciun fel de circumstante nu a facut parte din aranjamente interzise si/sau practici coordonate, asa cum sustine Comisia", afirma oficialii Rompetrol.

In termenul legal de 30 de zile, Rompetrol-Bulgaria va trimite la Comisia in scris obiectiile pe care le are. Compania va folosi toate posibilitatile oferite de legislatia Bulgariei si de cea a Uniunii Europene pentru a-si apara bunul renume comercial, angajatii si interesele actionarilor sai, se mai spune in comunicat.

In luna august 2011, Comisia a inceput o verificare care a vizat companiile Lukoil, Naftex Petrol, OMV si Rompetrol, acuzate ca s-ar fi asociat in mod ilegal in vederea mentinerii preturilor ridicate la carburanti.

Comisia a fost sesizata de organizatii nonguvernamentale care sustineau ca Lukoil, care detine singura rafinarie din Bulgaria, face abuz de calitatea sa de companie monopolista.

Decizia anuntata vineri este irevocabila, dar cele patru companii vor avea, totusi, posibilitatea sa-si prezinte pozitiile in scris in cadrul unei sedinte publice a comisiei care urmeaza sa fie programata in urmatoarele 30 de zile. Abia dupa aceea comisia se va pronunta in privinta eventualelor sanctiuni care vor fi impuse si care, conform legislatiei, sunt de pana la 10% din volumul de afaceri al companiei respective pentru anul trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri