Salariatii sunt nemultumiti de oferta salariala avansata de patronat si au declansat acest protest dupa ce luni intrasera intr-o greva de avertisment de doua ore, care a fost urmata de noi discutii intre conducere si salariati, ramase fara niciun rezultat.

"ArcelorMittal Tubular Products Galati recunoaste si respecta dreptul angajatilor de a organiza o greva, in conditiile legii. Suntem in dialog permanent cu reprezentantii angajatilor si facem eforturi in vederea incheierii contractului colectiv de munca pe 2012, care sa protejeze slujbele, salariile, drepturile financiare si nonfinanciare ale angajatilor si pentru a creste veniturile prin bonusuri financiare, solutie despre care credem ca este singura posibila in actualul context economic", a declarat Dorian Dumitrescu, Country Communicator ArcelorMittal, potrivit Mediafax.

Angajatii cer majorarea cu pana la 200 de lei a salariilor din societate si cresterea cu cate 50 de lei a celor doua prime anuale, de Pasti si de Craciun, care sunt acum de 400 de lei fiecare.

Citeste si:

Reprezentantii ArcelorMittal Tubular Products au sustinut la negocieri ca pot oferi angajatilor doar un bonus de doua procente din venitul anual in luna iulie si un bonus de 2,5 la suta in decembrie, in conditiile in care societatea nu va inregistra pierderi la sfarsitul anului, dar si un procent mai mare de promovare a salariatilor si un nivel de incadrare superior pentru muncitori.

Sursa foto: freedigitalphotos.net