Un procent de 20% dintre angajatii din mediul privat se pot astepta sa primeasca de Paste tichete sau carduri cadou, cu o valoare medie de 150 de lei. Cu aceasta ocazie, aproximativ 15% din companiile private ofera astfel de beneficii, fata de 30% dintre angajatori care fac acest lucru de Craciun.
De Paste, tichetele si cardurile cadou pe care companiile le ofera salariatilor beneficiaza de facilitati fiscale importante.

"Sumele acordate in tichete si carduri cadou sunt scutite de plata tuturor taxelor sociale salariale si patronale, adica peste 10 tipuri de taxe", se arata intr-un comunicat al companiei emitente de tichete valorice Edenred.

Astfel, fata de varianta acordarii de prime sau bonusuri in bani, tichetele si cardurile cadou au un cost final cu pana la 35% mai mic pentru companii.

Edenred este una dintre cele mai mari companii emitente de tichete si carduri preplatite pentru angajati. Tichetele cadou oferite de companie pot fi cheltuite in peste 40.000 de magazine in toata tara, iar cardurile Compliments, care functioneaza pe platforma Mastercard, pot fi cheltuite in peste 3.000 de magazine.


Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri