Noul Cod Fiscal precvede ca tichetele si cardurile cadou oferite angajatilor sau copiilor acestora cu ocazia evenimentelor speciale din an (Craciun, Paste, 1 iunie), precum si angajatelor, de 8 martie, sunt scutite integral de impozite si taxe, atat pentru companii, cat si pentru salariati, potrivit News.ro.

Pana anul trecut, tichetele cadou erau impozitate cu 16% pe venit, iar cardurile cadou erau neimpozabile. Totodata, limita deductibilitatii a crescut de la 2% la 5% din fondul total de salarii.

“Salariatii din zilele noastre au asteptari din ce in ce mai mari sa fie recompensati pe masura rezultatelor si meritele lor sa fie recunoscute de angajatori. Tichetele cadou oferite de 1 Iunie in beneficiul copiilor minori ai angajatilor sunt mai mult decat un stimulent financiar, deoarece nimic nu-i face mai fericiti pe parinti decat zambetul copiilor lor”, a declarat intr-un comunicat Vianney du Parc, director general al Edenred Romania.

El a aratat ca multi manageri si patroni de firme au fost determinati in acest an sa ia in calcul acordarea de tichete sau carduri cadou de 8 martie si Paste, dupa ce a fost eliminat impozitul pe venit pentru salariatii care primesc tichete cadou.

Citeste si:

“De Ziua Copiilor estimam o crestere cu 15% a numarului companiilor care vor alege sa ofere angajatilor tichete si carduri cadou”, a spus seful Edenred.

Tichetele emise de Edenred sunt acceptate de peste 66.000 de comercianti parteneri la nivel national, iar cardurile preplatite in peste 6.500 de magazine de toate tipurile.

Emitentul furnizeaza diverse tipuri de tichete si carduri unui numar de peste 35.000 de companii pentru salariati. Pe piata tichetelor de masa si a celor de tip cadou mai activeaza Sodexo si Up Romania.

Sursa foto: Pixabay