De 1 iunie, companiile pot oferi tichete si carduri cadou in valoare de 150 de lei fiecarui angajat si fiecarui copil minor al unui angajat. Sumele astfel acordate sunt scutite de impozit pe venit si de taxe sociale salariale si patronale. Desi este prevazuta in legislatie inca din anul 2015, aceasta optiune accesibila oricarui angajator este inca prea putin cunoscuta si foarte putin utilizata de catre companii.

Mai putin de 1.000 de companii au acordat, in 2018, beneficii cadou angajatilor sau copiiilor lor de 1 iunie. In 2019, Edenred observa o tendinta in usoara crestere, generata de nevoia din ce in ce mai accentuata a companiilor de a deveni mai eficiente in programele de motivare si retentie a angajatilor.

"Recrutarea, motivarea si retentia angajatilor reprezinta una dintre principalele preocupari ale managerilor si antreprenorilor in 2019. Beneficiile acordate angajatilor, prin care angajatorii incurajeaza echilibrul intre viata profesionala si cea personala, au un impact foarte puternic in nivelul de satisfactie a acestora. De 1 iunie, avem o astfel de ocazie, nu doar sa recompensam munca si rezultatele angajatilor, ci sa le oferim in plus recunoastere personala - adica un „cadou”cu impact emotional puternic. Nici un angajator nu stie care este cadoul perfect pentru copiii tuturor angajatilor, insa oferind tichete cadou, fiecare angajator ii ofera fiecarui angajat puterea de a alege cadoul perfect pentru copiii lui”, a declarat Dana Sintejudean, directorul general Edenred Romania & Moldova.

Tichetele cadou de 1 iunie pot fi oferite si angajatilor fara copii, in acelasi plafon de 150 de lei per angajat si beneficiaza de aceleasi facilitati fiscale: scutire de impozit pe venit, scutire de taxe salariale si patronale, deductibilitate in limita a 5% din costurile salariale totale.

Edenred este cea mai mare companie emitenta de carduri si tichete de beneficii pentru companii si angajati si deserveste in Romania peste 35.000 de companii-client si 1.500.000 de utilizatori.

Citeste si:
Romanii cheltuiesc 25 de lei pe masa de pranz servita la restaurant
Edenred: Angajatii romani...

Sursa foto: Edenred

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Sugestii de care sa tii cont atunci cand te angajezi