Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca profitul inregistrat la Cupru Min in ultimii ani a fost realizat printr-un artificiu, fiind neglijate investitiile de exploatare, managerii companiei urmarind astfel sa incaseze prime de profit.
"Stim toti artificiul prin care Cupru Min a mai reusit sa obtina profit anul trecut, pur si simplu nu a facut investitii pentru deschiderea fronturilor in vederea exploatarii de suprafata in continuare. Artificial domnii manageri si-au creat conditii sa incaseze probabil prime pentru profitul realizat, dar compania nu are bani sa isi extinda frontul de exploatare", a afirmat presedintele Traian Basescu.

El a facut aceasta declaratie cu ocazia depunerii juramantului de catre noul ministru al Mediului, Attila Korodi.

Firma canadiana Roman Copper a castigat licitatia pentru preluarea pachetului integral de actiuni al Cupru Min, la pretul de 200,77 milioane euro, de 3,5 ori peste pretul de pornire a licitatiei, de 57,3 milioane euro.

Termenul de semnare a contractului a expirat vineri, dar firma canadiana a refuzat sa depuna intr-un cont bancar o garantie pentru investitiile de mediu, sa achite in maximum o luna de la avizul CC pretul pentru actiuni si sa accepte publicarea documentului de privatizare, asftel ca acordul nu a fost semnat.

Ministrul Economiei, Lucian Bode, a anuntat vineri seara, la finalul negocierilor, ca partea romana a cerut firmei canadiene sa constituie un depozit colateral de 32,27 milioane euro pentru a garanta astfel realizarea investitiilor de mediu, sa plateasca suma pentru actiuni, de 200,7 milioane euro, in termen de 30 zile de la obtinerea avizului Consiliului Concurentei si autorizatiei integrate de mediu-ambele fiind conditii suspensive in contract. De asemenea, partea romana a cerut publicarea imediata a contactului de privatizare.

"Roman Copper nu a aderat la aceste conditii. Ministerul Economiei va analiza situatia creata si suntem pregatiti sa reluam privatizarea", a spus Bode.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri