Pretul de pornire al licitatiei a fost de 57,3 milioane euro, pe langa Roman Copper la aceasta participand OZ Minerals (Australia) si Dundee Holding (Olanda).

Actiune de privatizare a Cupru Min a fost cuprinsa ca angajament in Scrisoarea de Intentie aferenta aranjamentului stand-by de tip preventiv dintre Romania si Fondul Monetar International, avand ca termen de realizare finele lunii aprilie 2012.

„Prin privatizarea acestei societati s-a avut in vedere continuarea activitatii de exploatare a minereului cuprifer in zona Rosia Poieni, atragerea de fonduri pentru realizarea investitiilor tehnologice si de mediu si implicit pastrarea si crearea de noi locuri de munca, precum si asigurarea dezvoltarii pe orizontala a activitatilor industriale in zona”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Ministerului Economiei.

Statul a incercat de mai multe ori sa vanda Cupru Min, prima oara in 2008. Anul trecut, Ministerul Economiei a scos din nou la licitatie compania, cu intentia de a vinde integral actiunile pe care le detine, dar a amanat procedura pentru 26 martie 2012.

Roman Copper este o corporatie fondata de banca de investitii Bayfront Capital Partners din Toronto (Canada), specializata in finantarea de proiecte miniere pe cele cinci continente, se arata intr-un comunicat transmis de societatea de avocati Mararu&Mararu, care are printre clienti Roman Copper.

"Respingem cu fermitate orice speculatii aparute in diverse publicatii, potrivit carora compania noastra ar avea vreo legatura cu domnul Stephen Roman si dorim ca acest aspect sa fie in mod definitiv clarificat si corectat in orice relatare media viitoare despre compania noastra", mentioneaza, intr-un comunicat de presa, reprezentantii Roman Copper.